Ingrediënten
- 500 gram witte asperges, geschild
- 200 gram rigatoni of andere korte pasta
- 1 citroen, schoongeboend
- 50 gram crème fraîche
- 200 gram warmgerookte zalm in stukjes
- handje verse basilicum, in stukjes geknipt of gescheurd
Bereidingswijze
1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
2. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd de asperges in stukjes van 3 centimeter.
3. Doe de rigatoni en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 minuten gaar.
4. Giet de pasta met asperges af en bewaar nog wat van het kookvocht. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Roer de crème fraiche met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de zalm door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is als je rauwe zalm gebruikt. Gerookte zalm hoeft niet verder gegaard te worden.
5. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer de helft van het basilicum erdoor.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Schep de pasta met asperges en zalm op warme borden en strooi de rest van de basilicumblaadjes erover.