
Deze pasta komt al jaren op doordeweekse avonden bij ons op tafel. Het is onze favoriete ‘altijd goed pasta’. Hij is snel klaar en bevat ingrediënten die altijd en overal verkrijgbaar zijn. Dat is ook de reden waarom we dit recept met broccoli en saucijzenvlees al over de hele wereld hebben klaargemaakt. In hostels tijdens het backpacken in Zuid-Amerika, op ons minigasstelletje tijdens de roadtrip in Australië en in diverse appartementjes tijdens korte vakanties in Europa. Kortom, een van de favorieten uit ons vaste repertoire voor doordeweekse recepten. Ook op Curaçao komt hij nog steeds regelmatig op tafel.
Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
– 400 gram korte pasta
– 500 gram broccoli, in kleine roosjes
– 4 braadworsten
– 5 eetlepels olijfolie extra vierge
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt
Bereidingswijze:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 – 5 minuten de broccoliroosjes toe. Een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.
2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en rul hierin het worstvlees door het met een houten lepel uit elkaar te drukken. Voeg pas op het laatst (als het worstvlees gaat kleuren) de knoflook toe en bak die even mee. Zo voorkom je dat de knoflook verbrandt.
3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en serveer.
Bron: AllerHande nr. 12, 2007
Afdrukken
Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram korte pasta
- 500 gram broccoli, in kleine roosjes
- 4 braadworsten
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 – 5 minuten de broccoliroosjes toe. Een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.
2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en rul hierin het worstvlees door het met een houten lepel uit elkaar te drukken. Voeg pas op het laatst (als het worstvlees gaat kleuren) de knoflook toe en bak die even mee. Zo voorkom je dat de knoflook verbrandt.
3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en serveer.


Geef als eerste een reactie