Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 400 gram korte pasta
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 4 braadworsten
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 – 5 minuten de broccoliroosjes toe. Een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.

2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en rul hierin het worstvlees door het met een houten lepel uit elkaar te drukken. Voeg pas op het laatst (als het worstvlees gaat kleuren) de knoflook toe en bak die even mee. Zo voorkom je dat de knoflook verbrandt.

3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en serveer.