Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta carbonara met courgette in pan

Pasta carbonara met courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 200 gram pasta
  • 2 kleine courgettes, ontdaan van de zaadlijsten en in stukjes gesneden
  • 1 eidooier en 1 ei
  • flinke handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 125 gram spekblokjes
  • paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • zwarte peper

Bereidingswijze

1. Klop voor het eimengsel de dooier, het hele ei, de helft van de Parmezaanse kaas en flink wat zwarte peper op met een vork.

2. Kook de pasta in een grote pan met zout gaar.

3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten tot ze krokant beginnen te worden. Voeg vervolgens de courgette stukjes toe en bak even mee. Laat alles bakken tot de courgette goudbruin en wat zachter is geworden. Voeg dan de tijmblaadjes toe en de eetlepel boter en schep om.

4. Laat de pasta uitlekken en vang wat van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de hete pan en schep de pancetta er met een houten lepel doorheen.

Neem de pan van het vuur en giet het eimengsel over de pasta. Schep de zaak snel en grondig om, zodat alle pasta met saus bedekt is. Zet de pan in geen geval terug op het vuur om roerei te voorkomen!

5. Voeg eventueel wat kookvocht bij als hij te droog is. Pasta neemt namelijk altijd nog wat vocht op. Serveer meteen en rasp er aan tafel nog wat Parmezaanse kaas over.