Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Units
Scale
- 500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 2 cm gesneden
- 200 gram korte pasta
- 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 125 gram gerookte forel, in stukjes gesneden
- 50 gram mascarpone of andere roomkaas
- handje verse basilicum + evt. wat losse blaadjes ter garnering
- 1 citroen, rasp en sap
- versgemalen peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
- Doe de pasta en de aspergestukjes in het kokende water en kook ze in 10 – 12 minuten gaar.
- Meng de citroenrasp en sap samen met de mascarpone en basilicum in een mengbeker en mix met de staafmixer tot een crème.
- Giet de pasta met asperges af en bewaar nog wat van het kookvocht.
- Roer de basilicumroom samen met de stukjes gerookte vis door de pasta met asperges.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met versgemalen peper (de gerookte vis is al zout genoeg) en roer goed door.