Vegetarische pasta met groene asperges

vega pasta met groene asperges

Eindelijk weer een nieuw recept op Worstenbrood & Wijn! Eentje met asperges nog wel. En dat vanuit het zonnige Curaçao. Ik zal niet ontkennen dat ik al wel met witte asperges in mijn handen heb gestaan. En er zelfs nog voor terug ben gegaan een paar dagen later. Maar helaas, zoals met zoveel dingen op het eiland moet je de kans pakken als hij zich voordoet. Want dat de ingrediënten die jij op dat moment zoekt ook daadwerkelijk in de supermarkt liggen is geen garantie. Ook voor deze vegetarische pasta met groene asperges moest ik langs 2 supermarkten.

Maar dat was het extra ritje meer dan waard. Ik probeer Meatless Monday namelijk weer een beetje in mijn systeem te krijgen en deze romige pasta met groene asperges was zowel simpel als lekker. Sinds we op Curaçao wonen bereid ik in de ochtend of middag het avondeten al voor. Zo kunnen manlief en ik als hij uit zijn werk komt nog even relaxen op het strand en hoef ik daarna niet te stressen in de keuken terwijl we al flinke trek hebben.

Pasta met groene asperges in een romige aspergesaus

De romige saus van groene asperges maakte ik dus al eerder op de dag klaar. En tegen de tijd dat we aan tafel gingen was het alleen nog een kwestie van de pasta koken, de laatste 2 minuten de achtergehouden aspergekopjes meekoken en daarna alles afgieten en mengen met de opgewarmde saus. Beetje geraspte Parmezaan erover en voor een kleine Caribische touch die de boel wat extra ophaalt een kneepje limoensap op het eind.

Ik maakte de romige aspergesaus voor door de pasta de eerste keer met kookroom. Voor een nog meer Caribisch tintje ga ik het de volgende keer dat ik deze pasta met groene asperges een kokosmelk proberen. Geen idee hoe dat uitpakt of dat het dan misschien veel te zoet is.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pasta met groene asperges op bord

Vegetarische pasta met groene asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 bundeltjes groene asperges
  • 150 ml room
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gram tagliatelle of andere pasta
  • zout & peper
  • verse limoen

Bereidingswijze

1. Verwijder de houtige uiteinden van de groene asperges en gooi ze weg. Snijd nu de kopjes van de asperges, zet ze apart en bewaar voor later. De rest van de stengels snij je in stukjes van 2-3 centimeter en kook je 5 minuten in ruim water met een snufje zout. Vang bij het afgieten 100 ml van het kookvocht op.

2. Breng de room in een kleine steelpan aan de kook met de 2 gekneusde teentjes knoflook. Laat een paar minuten koken.

3. Pureer de roomsaus met het opgevangen kookvocht, de gekookte aspergestukjes en de helft van de Parmezaan tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout. De saus kun je prima eerder maken en in de koelkast bewaren. Verwarm hem dan voor gebruik weer op.

4. Kook de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking gaar  en voeg de laatste 2 minuten de aspergetopjes mee. Giet af en vermeng met de romige aspergesaus.

Serveer met geraspte Parmezaan en een kneepje limoensap.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.