Omschrijving
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 bundeltjes groene asperges
- 150 ml room
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 250 gram tagliatelle of andere pasta
- zout & peper
- verse limoen
Bereidingswijze
1. Verwijder de houtige uiteinden van de groene asperges en gooi ze weg. Snijd nu de kopjes van de asperges, zet ze apart en bewaar voor later. De rest van de stengels snij je in stukjes van 2-3 centimeter en kook je 5 minuten in ruim water met een snufje zout. Vang bij het afgieten 100 ml van het kookvocht op.
2. Breng de room in een kleine steelpan aan de kook met de 2 gekneusde teentjes knoflook. Laat een paar minuten koken.
3. Pureer de roomsaus met het opgevangen kookvocht, de gekookte aspergestukjes en de helft van de Parmezaan tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout. De saus kun je prima eerder maken en in de koelkast bewaren. Verwarm hem dan voor gebruik weer op.
4. Kook de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking gaar en voeg de laatste 2 minuten de aspergetopjes mee. Giet af en vermeng met de romige aspergesaus.
Serveer met geraspte Parmezaan en een kneepje limoensap.