Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta met muntpesto

Pasta met muntpesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram linguine (of andere gedroogde pasta)
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd (of grotere tomaten in stukjes gesneden)
  • 1 courgette

Voor de muntpesto

  • 25 gram blanke amandelen, licht geroosterd of 25 gram amandelpoeder
  • ongeveer 25 gram munt (alleen de blaadjes)
  • +/- 40 ml lekkere olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • fijngeraspte schil van 1/2 citroen, plus kneepje sap
  • 1/4 theelepel Dijon mosterd
  • snufje suiker
  • peper & zout
  • Pecorino (harde schapenkaas) of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of harde geitenkaas, grof geraspt

Bereidingswijze

1. Maak de pesto door de geroosterde amandelen in een foodprocessor, met de munt, knoflook en citroenschil fijn te malen. Laat draaien tot alles heel fijn gesneden is hak alle ingrediënten gewoon heel fijn met de hand. Doe de mosterd en suiker erbij en schenk er steeds scheutjes olie bij, terwijl je blijft pureren. Ga door tot er een dikke puree ontstaat. Breng de pesto op smaak met zout en peper en citroensap.

2. Snijd de courgette in plakjes of blokjes en rooster of bak ze gaar.

3. Zet een grote pan water op voor de pasta. Breng aan de kook en voeg zout toe. Doe de pasta in het kokende water en kook tot deze al dente is, volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af maar bewaar nog wat van het kookvocht!

4. Meng de muntpesto, geroosterde courgette en tomaten door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta erg droog is. Dien meteen op en bestrooi met de Pecorino of Parmezaanse kaas.


Notities

Bron: Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall