
Deze pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes staat zonder al te veel moeite snel op tafel. Ideaal dus voor doordeweeks. Mocht je nou nog sneller klaar willen zijn dan kun je de pompoensaus al eerder maken. Of maak meteen een dubbele hoeveelheid en vries de saus in voor later. Dan is het nog slechts een kwestie van pasta koken en gehaktballetjes draaien.
Voor dit recept gebruikte ik pompoenblokjes uit de vriezer die we eerder dit seizoen hadden ingevroren. Zo’n grote pompoen krijg je toch vaak niet in 1 recept op. Tenzij je echt een mega pan pompoensoep maakt. En op deze manier zijn er altijd ‘ verse’ groenten in huis. Manlief heeft me al een paar keer aangespoord om de megapompoenoogst vooral weg te geven. Dat heb ik ook al gedaan maar het ideale aan pompoenen is dat ze zo goed te bewaren zijn. Als er één groente uit de moestuin is die je de winter door helpt dan is het wel pompoen. Vandaar dat er dus nog steeds pompoenrecepten op Worstenbrood & Wijn verschijnen. Geheel volgens het seizoen.
Het idee voor pasta met pompoensaus komt van Brenda Kookt.
De venkelgehaktballetjes zijn mijn toevoeging. Ik heb ze een eigen draai gegeven door er een theelepel venkelpoeder doorheen te mengen. In plaats van gehaktballetjes draaien van gehakt gebruik ik vaak de vulling van saucijzenvlees. Het is tenslotte al op smaak gebracht. Ik gebruik saucijzenvlees ook als vulling voor saucijzenbroodjes. En maak er soepballetjes van zoals onder andere voor in deze pompoensoep met tomaat & kaneel.

Pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Omschrijving
Een heerlijk pastarecept vol groenten voor doordeweeks. Gebruik hiervoor gerust pompoenblokjes uit de vriezer
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 400 gram pompoen in blokjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- eventueel een scheutje (slag)room
- een paar blaadjes verse salie, fijngehakt
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- 2 braadworstjes
- 1 theelepel venkelpoeder
Bereidingswijze
1.Bak de pompoenblokjes op laag vuur gaar in flinke scheut olie. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg tenslotte de knoflook, ui en salie toe en bak nog even mee. Of rooster de pompoenblokjes 15 minuten in de oven op 200°C en voeg daar op het laatst ook de ui, knoflook en salie aan toe.
2. Haal voor de gehaktballetjes het velletje van de braadworsten en vermeng de vulling met 1 theelepel venkelpoeder. Draai er kleine gehaktballetjes van (ter grootte van een bitterbal) en bak in een koekenpan met boter mooi bruin.
3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
4. Mix met een staafmixer het pompoenmengsel fijn. Voeg eventueel nog wat kookroom toe voor wat extra romigheid en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en meng door de pasta. Serveer met de venkelgehaktballetjes en versgeraspte Parmezaanse kaas.


Heerlijk! Echt weer eens wat anders.
Helemaal leuk met de Halloweenpasta (van de Lidl) en anders de tricolor pasta.
Heb de pompoen middels de oven bereiding gegaard. Aan de gepureerde groente slagroom en melk toegevoegd om het minder dik/ puree-achtig te laten worden. Tevens wat venkelpoeder toegevoegd aan de saus.
Wat super leuk dat je hem gemaakt hebt 😊 En dank voor je reactie!