Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 400500 gram snijbiet, inclusief steeltjes
  • 2 saucijzen
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 150 gram orecchiette (of ander pasta)
  • versgeraspte Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze

1. Maak de snijbiet schoon. Snijd de steeltjes fijn en hak de bladeren grof.

2. Ontdoe de saucijzen van hun vel en bak het saucijzenvlees rul in een koekenpan met wat plantaardige olie of boter. Voeg als het vlees bijna gaar is de snijbietsteeltjes toe en stoof ze ongeveer 10 minuten mee tot ze zachter worden. Bak op het laatst nog even de fijngehakte knoflook mee.

3. Kook ondertussen de orecchiette al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar wat van het kookwater.

4. Voeg vlak voor het serveren het snijbietblad toe aan de pan met snijbietstengels en stoof mee totdat het geslonken is. Meng er wat van het kookvocht door als het te droog lijkt.

5. Meng de pasta door het snijbietmengsel, verdeel over 2 borden en verdeel er flink wat versgeraspte Parmezaanse kaas over.