Pasta met stoofvlees van varkenswangen en pompoen

Pasta met stoofvlees van varkenswangen en geroosterde pompoen

Deze pasta met stoofvlees van varkenswangen en geroosterde pompoen is het hele jaar door lekker. Maar hij misstaat ook zeker niet op het kerstmenu. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik niet zo’n fan ben van kerstkoken. Het liefst plan ik daarom mijn kerstmenu heel praktisch. Dat betekent eigenlijk vooral dat ik het hoofdgerecht, in dit geval stoofvlees van varkenswangen, al ruim van te voren maak en het op verschillende manieren serveer aan de beide families.

Zo kwam het stoofvlees vorig jaar op tafel met een superlekkere en stevige gratin van wintergroenten. En dit jaar verwerk ik hem in deze pasta met geroosterde pompoen, rauwe ham en walnoten. Ik gok dat zelfs mijn nichtjes – van 4 & 7- dit lekker vinden door het zoete van de pompoen en het zachte stoofvlees. Daar ga ik in ieder geval vanuit want tante Ilona is niet zo gek om twee verschillende hoofdgerechten te maken 😉

Het stoofvlees kun je prima al een maand eerder maken en invriezen. Dat doe ik zelf ook. Sterker nog. Mijn hoofdgerecht voor Kerst zit al sinds eind november in de diepvries. Laat het de dag voor gebruik ontdooien in de koelkast en warm het vlak voor serveren op. De geroosterde pompoen kun je ook al eerder roosteren en even opwarmen in de oven tegen de tijd dat je aan tafel gaat.

P.s. heb jij mijn boek Het Bourgondische Bitterballenboek al in je bezit? Hét must-have kookboek voor bourgondiërs! Nu ook verkrijgbaar als ePub.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta met stoofvlees van varkenswangen en geroosterde pompoen

Pasta met stoofvlees van varkenswangen en pompoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale

Bereidingswijze

1. Warm de gestoofde varkenswangen op in een pan. Trek het vlak voor serveren uit elkaar met een vork. 

2. Zorg ook dat de ovenplaat met blokjes geroosterde pompoen in de oven staat. Je kunt dit ook voorbereiden (zie recept) en alleen nog even opwarmen in de oven. 

3. Verwarm een klontje boter in een hapjespan en bak heel even de stukjes rauwe ham en walnoten hierin. 

4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta op voorverwarmde borden en verdeel daar het stoofvlees, de pompoenblokjes, rauwe ham en walnotenmengsel over. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas 

Smakelijk! 


Pasta met stoofvlees van varkenswangen en geroosterde pompoen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.