Ingrediënten
- 200 gram linguine of andere (lange) pasta
Voor de tomatensaus
- halve ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- takje tijm en rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 50 ml witte wijn
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
Voor de tonijnsaus:
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes, fijngesneden (evt. gezouten kappertjes, goed afgespoeld)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- rucola sla
- groot stuk Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Voor de tomatensaus:
1. Zet de gesneden ui en knoflook aan in wat olie van de tonijn. Voeg de helft van de fijngehakte tijm & rozemarijn en de gedroogde oregano toe.
Bak verder zachtjes zonder te kleuren. Blus af met de wijn en laat dit bijna helemaal verdampen.
Voeg de tomaatblokjes toe en laat sudderen tot het geheel helemaal gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de tonijnsaus:
2. Fruit de gesnipperde sjalot in een tweede pannetje glazig in wat olie van de tonijn. Giet de rest van de olie af en doe de tonijn samen met de rest van de fijngehakte tijm en rozemarijn, een en wat fijngesneden kappertjes naar smaak toe.
3. Kook de pasta al dente in gezouten water.
4. Leg de pasta op een warm bord. Schep hierop de tonijnsaus, vervolgens de tomatensaus en tenslotte de rucola.
Rasp of schaaf er net voordat je aan tafel gaat wat verse Parmezaanse kaas over.
Notities
Bron: Gebaseerd op een recept uit: ‘Eten, drinken en slapen’ van Ronald Giphart.