Pasta met walnotenpesto en courgette

Pasta op bord

Na een tiendaagse roadtrip door Amerika met vooral junkfood waren manlief en ik wel toe aan iets smakelijks en gezonds. Aangezien er nog een courgette in de koelkast was achtergelaten door mijn schoonmoeder, de walnoten uit de boom vielen en de basilicumplant in de kruidentuin uit zijn jasje groeide, maakte ik deze pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette plakjes.

Het is een aangepast recept naar een idee dat ik jaren geleden op Smulweb vond. Daarin werd peterselie gebruikt ipv basilicum. Deze pasta staat bij ons regelmatig op doordeweekse avonden op tafel. Geen zin of tijd om op de dag zelf verse pesto te maken? Maken hem dan tot een paar dagen van tevoren en bewaar in de koelkast met een klein laagje olijfolie erover.

Op zoek naar meer lekkere vegetarische pastarecepten? Probeer ook eens:

Update 2020: de foto van de pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette heeft een flinke upgrade gehad, scroll voor de foto uit 2016 iets verder naar beneden. Ik heb ook nog een extra courgette aan het recept toegevoegd. 

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

– 1 teentje knoflook, gepeld en fijngeperst
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (te vervangen door Pecorino)
– 45 gram walnoten
– 20 gram basilicum (of vervang door peterselie)
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 courgettes
– 175 – 200 gram gedroogde pasta

Bereidingswijze

1. Meng de knoflook, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Was de courgettes, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.

3. Kook ondertussen de pasta gaar en bewaar wat van het pastawater. Meng de walnotenpesto door de pasta en verdun eventueel met een beetje pastawater als het te droog is. Verdeel met de courgette over twee borden. Garneer eventueel met nog wat basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. 

Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!

banner bol.com pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette
Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta op bord

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Ingrediënten

Units Scale
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngeperst
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (te vervangen door Pecorino)
  • 45 gram walnoten
  • 20 gram basilicum (of vervang door peterselie)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 175200 gram gedroogde pasta

Bereidingswijze

1. Meng de knoflook,  50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Was de courgettes, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.

3. Kook ondertussen de pasta gaar en bewaar wat van het pastawater. Meng de walnotenpesto door de pasta en verdun eventueel met een beetje pastawater als het te droog is. Verdeel met de courgette over twee borden. Garneer eventueel met nog wat basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. 


Notities

Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!

Foto pasta met walnotenpesto uit 2020
Foto pasta met walnotenpesto uit 2016

Pin onderstaande afbeelding meteen op Pinterest zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Zondagslunch: Knolselderijsoep en tartine met walnotenpesto, ricotta en paddestoelen  - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.