Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijngeperst
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (te vervangen door Pecorino)
- 45 gram walnoten
- 20 gram basilicum (of vervang door peterselie)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes
- 175 – 200 gram gedroogde pasta
Bereidingswijze
1. Meng de knoflook, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
2. Was de courgettes, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.
3. Kook ondertussen de pasta gaar en bewaar wat van het pastawater. Meng de walnotenpesto door de pasta en verdun eventueel met een beetje pastawater als het te droog is. Verdeel met de courgette over twee borden. Garneer eventueel met nog wat basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!