Ingrediënten
Voor de tomaten:
- 1 kilo tomaten, gehalveerd
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt (of vervang door bijvoorbeeld basilicum)
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper & zout
Voor de rest:
- 400 gram korte pasta (ik gebruikte penne)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 100 gram rauwe ham, in plakjes
- 1 zak rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC en verdeel de gehalveerde tomaten over een grote ovenschaal.
2. Meng de knoflook, fijngehakte dragon, witte wijnazijn en de olijfolie door elkaar en schenk dit mengsel in de ovenschaal. Breng nog wat op smaak met peper en zout en laat de tomaten nu 2 uur langzaam roosteren in de oven.
3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, dit verschilt per merk. Giet de pasta af en laat even afkoelen. Meng er eventueel wat olijfolie door als het teveel aan elkaar plakt.
4. Verdeel alle ingrediënten, dus de gekookte pasta, rucola, geroosterde tomaten, zachte geitenkaas en de rauwe ham, over de borden.
Notities
Je zult misschien niet alle tomaten nodig hebben. Dit is geen probleem; de volgende dag smaken ze ook super lekker op de boterham.