Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pastasalade in schaal

Pastasalade met yoghurtdressing van erwtjes en avocado met feta en pijnboompitten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Diet: Vegetarian

Omschrijving

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 (of bijgerecht voor 2 met een lunchportie voor de volgende dag ;))


Ingrediënten

Scale
  • 150 gram schelpjespasta (gebruik gerust een andere vorm)
  • 100 gram doperwtjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel chilivlokken (pul biber)
  • klontje boter of scheut olijfolie
  • 20 gram verse basilicum
  • 100 gram feta

Voor de yoghurtdressing: 

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram doperwtjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper een zout

Evt. (gerookte) vis of iets van de BBQ voor erbij


Bereidingswijze

  1.  Maak eerst de yoghurtdressing door alle ingrediënten daarvoor tot een saus te mengen in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en kook de laatste 5 minuten de doperwten mee. 
  3. Giet de pasta af. Laat even afkoelen en meng er geleidelijk de yoghurtdressing door om schiften te voorkomen. 
  4. Meng de helft van de basilicumblaadjes door de pasta. Tot zover kun je de pastasalade voorbereiden en eventueel in de koelkast bewaren tot later gebruik.
  5. Bak vlak voor het serveren de pijnboompitten en chilivlokken even in een flinke scheut olie of boter en verdeel die over de pastasalade. Tenslotte de verkruimelde feta en de rest van de basilicumblaadjes.