Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pastitio Griekse ovenschotel met pasta en gehakt

Pastitio; Griekse ovenschotel met pasta en gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Yield: 4

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 -6 personen


Ingrediënten

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 750 gram lamsgehakt
– 1 blik tomaatblokjes (400 gram), evt. extra blikje
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
– 1 eetlepel fijngesneden verse oregano
– 1 theelepel kaneelpoeder
– ½ theelepel nootmuskaat
– ½ theelepel kruidnagelpoeder
– 500 gram grote macaroni of Griekse buispasta (Perciatelli)
– 3 eieren, losgeklopt
– 300 ml Griekse yoghurt
– 200 gram feta, verkruimeld
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of Griekse Kefalograviera


Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op laag vuur +/- 3 minuten.

2. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in een paar minuten rul en bruin. Doe de tomaat, suiker, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel erbij en roer goed. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afgedekt +/- 15 minuten zachtjes stoven.

3. Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet een grote ovenschaal in. Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af door een vergiet. Verdeel de pasta over de bodem van de ovenschaal.

4. Klop de eieren, yoghurt en feta door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk driekwart van het mengsel over de pasta en schep het een beetje door elkaar. Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk de rest van het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pastitio in 30 – 40 minuten in de oven tot hij mooi bruin is aan de bovenkant.


Notities

Serveer pastitio met een Griekse salade van komkommer, tomaat, olijven en feta.

Bron: Delicious, maart 2013