Ingrediënten
– 1 kilo kippenvleugels, plat en borrel gescheiden (onze buurman gebruikt alleen het dikke stukje maar wij vinden de platte vleugeltjes ook erg lekker)
– 1 ui, +/- 160 gram, grof gehakt
– een beetje saffraan (voor de kleur, dus kan worden weggelaten)
– ¼ theelepel peper
– ¼ + 1/8 theelepel zout
Extra nodig: open BBQ, platte BBQ spiezen en 2 met aluminium ingepakte bakstenen of stukken hout
Bereidingswijze
1. Stamp de saffraan in een vijzel fijn en meng met de kipstukjes en de ui in een plastic zak. Breng op smaak met de zout en peper.
2. Laat een nachtje marineren in de koelkast, of minstens een paar uur, voordat je ze gaat grillen.
3. Verhit de kooltjes voor de BBQ.
4. Verwijder de ui van de kip en rijg ze aan platte BBQ spiezen. Hang de kipspiezen tussen de twee bakstenen (zie foto onder) op het rooster van de BBQ en grill ze langzaam tot het velletje goudbruin en knapperig is. Keer regelmatig.