Pikante geitenkaasspread uit Home Sweet Home XMAS

Pikante geitenkaasspread Home Sweet Home XMAS

‘Das lekker spul joh! Aldus mijn schoonzusje bij het nogmaals besmeren van een toastje met pikante geitenkaasspread. Als 2 bakjes binnen no-time leeg zijn weet je dat je een nieuw favoriet receptje hebt gevonden. Uit de keuken van Yvette van Boven. What else?

Voor ik een kookboekrecensie publiceer maak ik er altijd meerdere recepten uit. Want een kookboek kan er nog zo mooi uitzien als de recepten niet kloppen heb je er weinig aan. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er geen moment over getwijfeld heb of de recepten uit Home Sweet Home XMAS, waar deze pikante geitenkaasspread uit komt, wel kloppen. Yvette heeft haar sporen als kookboekauteur al lang en breed verdient.

Maar dat weerhield me er niet van om deze pikante geitenkaaspread mee te nemen naar de verjaardag van mijn schoonmoeder. Het recept is echt te makkelijk voor woorden en ook nog eens prima voor te bereiden. Voor het serveren alleen nog 5 minuutjes onder de grill. De ingrediënten voor de saus, met pappadews & zilveruitjes, klinken je misschien wat vreemd in de oren maar het eindresultaat klopt gewoon.

Yvette maakt er zelf melba toast bij door een stokbroodje in heel dunne schijfjes te snijden en ze te roosteren op een bakplaat. Ik kocht kant-en-klare melba toastjes.

Het feit dat de beide bakjes in een recordtempo leeg waren betekende ook dat ik geen mooie foto’s heb kunnen maken. Jullie zullen het daarom moeten doen met mijn ‘before’ kiekje en de foto uit het boek die door de uitgever beschikbaar is gesteld. Zodra ik heb uitgevogeld hoe ik in hemelsnaam TIFF bestanden op mijn blog kan plaatsen volgt de scherpe versie 😉

Pikante geitenkaasspread (uit Home Sweet Home XMAS)

Voor 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten

  • 400 gram verse geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 5 gevulde pappadews paprikaatjes, heel fijn gehakt
  • 3 eetlepels zilveruitjes, heel fijn gehakt
  • 2 theelepels scherpe mosterd
  • 2 eetlepels droge sherry
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Extra: 1 ovenschaal met een doorsnee van circa 16 centimeter ( of 2 kleinere ovenbestendige schaaltjes)

Voor erbij: melba toast of 1 stokbroodje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verkruimel de geitenkaas in een dunne enkele laag op de bodem van de ovenschaal (doorsnee circa 16 centimeter)
  2. Klop in een kommetje de jam, peppadews, zilverui, mosterd en sherry met elkaar tot een gladde saus. Maal er royaal zwarte peper over en verdeel over de geitenkaas.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 graden en zet de grill erbij aan. Bak de geitenkaas ongeveer 5 minuten op het bovenste rek in de oven tot de bovenkant borrelt en hij aan de randen bruin wordt.

Serveer lekker heet als borrelhap met de toastjes erbij .

Bron: Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven. Dit recept werd gepubliceerd met toestemming van de uitgever.

 

Pikante geitenkaasspread Home Sweet Home XMAS

De pikante geitenkaasspread in ovenschaaltjes voordat ze de oven in gingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.