Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
red hot stew ovenschotel rode biet

Red Hot Stew; pittige ovenschotel met rode biet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 3 rode bieten (netto gewicht +/- 350 gram)
  • 3 aardappelen, in stukken gesneden (netto gewicht +/- 350 gram)
  • 250 gram rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 1/2 eetlepel Dijon mosterd (met deze opmerking bij het originele recept: ‘het moet Dijon zijn, andere heeft ze ook al geprobeerd, maar dan is de smaak heel anders’)
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 ui, fijngesneden
  • 150 ml slagroom
  • zout
    Extra nodig; 1 ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC.

1. Aardappelen in een kwartiertje gaar koken met wat zout. Stamp ze daarna fijn, zonder boter.

2. Kook of stoom de bieten tot ze gaar zijn. Afhankelijk van de grootte duurt dit tussen de 30 – 60 minuten. In de zomer zijn de bieten over het algemeen kleiner dan in de winter. Daarna de bieten schillen en raspen.

3. Bak de ui in een koekenpan met wat olie of boter. Daarna het gehakt toevoegen en rul bakken. Als het gehakt rul is, de mosterd, chilipoeder en cayennepeper toevoegen.

4. Meng de aardappels, bieten en gehakt door elkaar. En breng eventueel op smaak met wat zout.

5. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en giet de slagroom erover. Bak 30 – 45 minuten in de oven op 180ºC.

Bron; Wendy’s moeder