Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quesadillas met refried beans en guacamole

Quesadillas met refried beans

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Genoeg voor 4 quesadillas; voldoende als hoofdgerecht voor 2 personen met guacamole. Of als lunchgerecht voor 4.


Ingrediënten

Scale

Voor de refried beans:

  • 1 blikje zwarte bonen, vocht opgevangen en de bonen afgespoeld
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Limoensap

Voor de rest:

  • Tortillas (ik gebruikte volkoren)
  • Klein blikje mais, afgespoeld
  • 8 plakjes chorizo (of salami)
  • 200 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mix van cheddar, mozzarella en Monterey jack)

Bereidingswijze

Maak eerst de refried beans klaar. Dit kan prima al eerder op de dag:

1. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hier kort de ui en knoflook in aan zonder dat ze verbranden. Voeg nu de afgespoelde bonen toe en bak mee samen met de komijn. Na een paar minuten mag het opgevangen vocht van de bonen erbij (of een scheutje water als je dit niet hebt). Zet nu het vuur uit en stamp het geheel fijn met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje limoensap en bewaar tot gebruik in de koelkast.

2. Besmeer de helft van de tortillas (zie foto) met 1 a 2 eetlepels van de zwarte bonenpuree.

3. Verdeel over dezelfde helft vervolgens de mais, de chorizoplakjes en een flinke hand geraspte kaas. Vouw de tortillas dicht.

4. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur waar 2 dubbelgevouwen quesadillas tegelijk inpassen. Vet deze in met een beetje olie of spray juist de quesadillas een beetje in zodat ze niet aan de pan plakken, maar tegelijkertijd ook niet verzuipen in de olie.

5. Bak de quesadillas een paar minuten per kant tot ze licht gekleurd zijn en de kaas gesmolten.


Notities

Serveer met zelfgemaakte guacamole. Ik heb er geen recept voor uitgewerkt maar prak gewoon 2 avocado’s fijn met een vork, meng er een beetje fijngesnipperde rode ui en fijngesneden tomaat door en breng het op smaak met zout & peper. De meeste simpele versie maar hij smaakt altijd. En als ik hier verse koriander had zou ik dat ook nog gebruiken.