Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
quiche met bladgroenten uit de moestuin

Quiche met bladgroenten uit de moestuin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 1 quiche (voor 4 personen met normale trek of 2 grote eters)


Ingrediënten

Scale
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • een flinke hoeveelheid bladgroenten en ander lekkers uit de moestuin, ik gebruikte: kropsla, snijbiet, bietenblad, 2 kleine stengels bleekselderij, de stengels van de uien en peterselie
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom of crème fraîche
  • 125 gram scamorza of andere kaas met veel smaak, in stukjes gesneden
  • boter of olijfolie om in te bakken

Extra nodig: ingevette quichevorm


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de ontdooide bladerdeeg plakjes in de quichevorm en prik er gaatjes in met een vork. Bak de bodem alvast 10 minuten voor.

2. Was alle groenten goed, vooral als ze recht uit de moestuin komen kunnen ze vol met zand en vliegjes zitten. Droog ze daarna in een sla centrifuge.

3. Snijd de bladeren wat kleiner, of doe dit met je handen, en houdt de harde stengels van de snijbiet apart.

4. Snijd de bleekselderij en snijbietstengels fijn en bak deze alvast even aan in een koekenpan met boter of olijfolie. Als ze iets zachter zijn geworden kun je de rest van de bladgroenten toevoegen.

5. Meng ondertussen de eieren met de slagroom en een flinke hoeveelheid zout & peper in een kom. Verdeel achtereenvolgens de gebakken groenten, het eimengsel en de stukjes kaas over de voorgebakken bodem in de quichevorm.

6. Draai de oven terug naar 200 ºC en bak nog 25 minuten totdat de vulling gaar is en de bovenkant licht gebruind.