Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zelfgemaakte rabarber-aardbeienjam

Recept voor rabarber-aardbeienjam

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor ongeveer 4 jampotjes


Ingrediënten

Units Scale
  • 1 kilo rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram aardbeien, gewassen en gehalveerd of in vieren
  • 500 gram geleisuiker speciaal of 1 kilo gewone geleisuiker
  • 1 kaneelstokje

(ongeveer 1200 gram fruit op 500 gram geleisuiker speciaal of 1 kilo gewone geleisuiker)


Bereidingswijze

1. Meng de rabarber in een grote pan met de aardbeien en de geleisuiker. Laat ca. 1 uur staan tot het sap vrijgekomen is.

2. Breng de massa met het kaneelstukje op hoog vuur al roerend aan de kook. Laat de jam ca. 4 minuten borrelend koken, blijf voortdurend roeren. Verwijder het kaneelstokje.

3. Giet de hete jam in schoongemaakte potjes. Sluit de potjes en laat ze op de kop afkoelen.


Notities

Houdbaarheid 6 – 9 maanden