Omschrijving
Voor ongeveer 4 jampotjes
Ingrediënten
Units
Scale
- 1 kilo rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden
- 300 gram aardbeien, gewassen en gehalveerd of in vieren
- 500 gram geleisuiker speciaal of 1 kilo gewone geleisuiker
- 1 kaneelstokje
(ongeveer 1200 gram fruit op 500 gram geleisuiker speciaal of 1 kilo gewone geleisuiker)
Bereidingswijze
1. Meng de rabarber in een grote pan met de aardbeien en de geleisuiker. Laat ca. 1 uur staan tot het sap vrijgekomen is.
2. Breng de massa met het kaneelstukje op hoog vuur al roerend aan de kook. Laat de jam ca. 4 minuten borrelend koken, blijf voortdurend roeren. Verwijder het kaneelstokje.
3. Giet de hete jam in schoongemaakte potjes. Sluit de potjes en laat ze op de kop afkoelen.
Notities
Houdbaarheid 6 – 9 maanden