Ingrediënten
Voor de cake:
- 3 stengels rabarber (ongeveer 200 gram), in dunne plakjes
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram rietsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel rozenwater
- 150 gram gesmolten roomboter
Voor de kruimelkorst:
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram fijngehakte amandelen
- 4 eetlepels bloem
- 50 gram boter, gesmolten
Extra nodig: Springvorm van 24 cm; ingevet en de bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Houdt een handje rabarberstukjes achter en schep de rest met het zelfrijzend bakmeel en de suiker door elkaar.
3. Doe vervolgens de gesmolten boter, vanille-extract, losgeklopte eieren, yoghurt en rozenwater erbij.
Roer voorzichtig tot een dikke samenhangende massa.
4. Schep het beslag in de vorm, verdeel er de achtergehouden stukjes rabarber over en tenslotte de kruimelkorst.
5. Bak 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een sate prikker of de cake gaar is als deze er in het midden gestoken weer droog uitkomt. Laat de rabarber-yoghurt kruimeltaart 15 minuten staan voor je hem uit de vorm neemt en laat helemaal afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Serveer in punten met wat mascarpone of slagroom.