
Deze ravioli met geroosterde groenten uit de oven is een van mijn ‘geen zin of tijd om te koken’ gerechten voor doordeweekse dagen. Een simpele en snelle vegetarische pasta bomvol groenten. Toen ik vorige week zakte voor een examen probeerde ik het nog te ontkennen maar eigenlijk had ik alleen maar zin om een wijntje te drinken… En dat kan met dit recept prima in de tijd dat de groenten in de oven gaar roosteren. De verse pasta hoeft ook maar even gekookt te worden dus al met al ben je zo klaar en kun je in die tussentijd genieten van een glaasje wijn. Wij deden dat met een Beaujolais nouveau die er prima bij paste.
Het is een heel simpel pastaatje zonder complexe smaken. Maar voeg er gerust nog wat kruiden of pesto aan toe als je het gerecht wat spannender wilt maken.
Ravioli met geroosterde groenten uit de oven en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
– 1 pakje verse ravioli (met paddenstoelen, 250 gram)
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 bakje cherrytomaatjes
– restje champignons (maar kan gerust worden weggelaten)
– vers stuk Parmezaanse kaas of Grana Padano
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– peper & zout
Extra nodig: ovenplaat, kookpan, rasp voor kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm een hetelucht oven voor op 190 graden of een normale oven op 220 graden.
2. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en daarna in stukjes van ongeveer 1 cm.
Verdeel de aubergine over een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en meng met je handen door elkaar. Zet 5 minuten in het midden of net een richel hoger in de oven.
3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm, halveer de cherrytomaatjes en de champignons als je die gebruikt.
4. Haal de ovenplaat uit de oven, verdeel de rest van de groenten erover en schep door elkaar.
Zet alles nu nog 15 – 20 minuten in de oven om het gaar te laten roosteren.
5. Zet water op voor de ravioli en kook afgedekt in 5-6 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
6. Als de groenten gaar zijn meng je ze in de pan met ravioli en voegt eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog is.
Bron: naar een idee van Hello Fresh
Afdrukken
Ravioli met geroosterde groenten uit de oven
- Genoeg voor: 2 1x
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 pakje verse ravioli (met paddenstoelen, 250 gram)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 bakje cherrytomaatjes
- restje champignons (maar kan gerust worden weggelaten)
- vers stuk Parmezaanse kaas of Grana Padano
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper & zout
Extra nodig: ovenplaat, kookpan, rasp voor kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm een hetelucht oven voor op 190 graden of een normale oven op 220 graden.
2. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en daarna in stukjes van ongeveer 1 cm.
Verdeel de aubergine over een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en meng met je handen door elkaar. Zet 5 minuten in het midden of net een richel hoger in de oven.
3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm, halveer de cherrytomaatjes en de champignons als je die gebruikt.
4. Haal de ovenplaat uit de oven, verdeel de rest van de groenten erover en schep door elkaar.
Zet alles nu nog 15 – 20 minuten in de oven om het gaar te laten roosteren.
5. Zet water op voor de ravioli en kook afgedekt in 5-6 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
6. Als de groenten gaar zijn meng je ze in de pan met ravioli en voegt eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog is.
Notities
Bron: naar een idee van Hello Fresh


Geef als eerste een reactie