Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Het eindresultaat; verse ravioli met geroosterde groenten uit de oven en Parmezaanse kaas

Ravioli met geroosterde groenten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje verse ravioli (met paddenstoelen, 250 gram)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • restje champignons (maar kan gerust worden weggelaten)
  • vers stuk Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper & zout

Extra nodig: ovenplaat, kookpan, rasp voor kaas


Bereidingswijze

1. Verwarm een hetelucht oven voor op 190 graden of een normale oven op 220 graden.

2. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en daarna in stukjes van ongeveer 1 cm.

Verdeel de aubergine over een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en meng met je handen door elkaar. Zet 5 minuten in het midden of net een richel hoger in de oven.

3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm, halveer de cherrytomaatjes en de champignons als je die gebruikt.

4. Haal de ovenplaat uit de oven, verdeel de rest van de groenten erover en schep door elkaar.

Zet alles nu nog 15 – 20 minuten in de oven om het gaar te laten roosteren.

5. Zet water op voor de ravioli en kook afgedekt in 5-6 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.

6. Als de groenten gaar zijn meng je ze in de pan met ravioli en voegt eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog is.


Notities

Bron: naar een idee van Hello Fresh