Omschrijving
Voor 6 personen als bijgerecht
Ingrediënten
- echte boter (geen margarine of ander plantaardig iets dat op boter wil lijken)
- zoutvlokken (ik gebruik graag Fleur de Sel Camargue)
- versgemalen zwarte peper
- chilivlokken of pul biber (verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
- geraspte citroenschil
- fijngehakte verse kruiden en groenten
- evt. fijngehakte kappertjes
- evt. eetbare bloemen
Extra nodig: kleine houten snijplank of een mooi bord om te serveren
Bereidingswijze
1. Smeer een dikke laag echte (gras)boter over een snijplank of bord uit en bestrooi hem royaal met zoutvlokken, zwarte peper en een snuf chilivlokken.
Voeg vervolgens in laagjes groenten, kruiden en eventueel een beetje geraspte citroenschil en fijngehakte kappertjes toe. Zet de plank of het bord samen met warm boerenbrood op tafel en laat het feest beginnen.