Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nasi Goreng Bali

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Keuken: Indonesisch

Omschrijving

Een heerlijk recept voor Nasi Goreng zoals ik dat maakte tijdens een online Balinese kookworkshop via AirBnB bij Ngurah & Ayu Canang Sari Homestay Bali.


Ingrediënten

Units Scale
  • 350 gram gekookte en afgekoelde rijst (gebruik hiervoor 140 gram ongekookte rijst)
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1 eetlepel zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 46 eetlepels kokos- of zonnebloemolie

Groenten:

  • 200 gram spitskool, fijngesneden
  • 100 gram wortel, geraspt en julienne gesneden
  • evt. een stukje prei
  • handje fijngehakte koriander

Voor de boemboe:

  • 2 sjalotjes, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 rode Spaanse peper (lombok)
  • 1 kleine rode peper (rawit)
  • 1 rijpe tomaat, zaadjes en kroontje verwijderd
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

1. Stamp in een vijzel de ingrediënten voor de boemboe fijn. 

2. Verhit de olie in een wok en bak hierin ongeveer 1 minuut de boemboe op middelhoog vuur. Voeg daarna 1 ei toe en roer goed door.

3. Voeg hierna de groenten toe en bak onder voortdurend omscheppen tot ze zacht zijn.

4. Bak nu de rijst mee en voeg 1 theelepel ketjap en 1/2 theelepel witte peper toe. Meng goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak met ketjap en witte peper indien nodig. 


Notities

Serveer met een gebakken ei, perkedel jagung (Indonesische maïskoekjes) en atjar ketimoen (zoetzuur van komkommer) als vegetarisch hoofdgerecht.