
Roerei met truffelmayonaise? Jazeker! Verse truffel heb ik nog nooit in huis gehad. Goede truffeltapenade of truffelolie heb ik helaas ook niet altijd op voorraad. Die laatste vooral omdat echt goede (witte) truffelolie vrij prijzig is en snel muf gaat smaken. Maar truffelmayonaise daarentegen… Naast de XL pot zwarte truffelmayonaise van Jean Baton staat er tegenwoordig ook standaard een potje van hun witte truffelmayonaise in mijn koelkast 🙂
Je bent truffelmayonaisemonster of je bent het niet. Dus naast dat ik met enige regelmaat ergens truffelmayonaise opsmeer of er iets in dip, meng ik het tegenwoordig ook door mijn roerei. Ik ken geen luxer ontbijt dat sneller klaar is als dit eenvoudige eenpansreceptje voor roerei met truffelmayonaise. Vaak lepel ik het gewoon zo op zonder brood.
Beter wordt het niet. Of toch wel? Met wat grofgehakte rucola erdoor. Of nog wat snippers Parmezaan.
Afdrukken
Roerei met truffelmayonaise
- Genoeg voor: 1 1x
- Categorie: ontbijt
Omschrijving
Voor 1 persoon
Ingrediënten
- 1 groot ei
- klontje boter
- flinke theelepel truffelmayonaise
- peper & zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een kleine koekenpan.
2. Kraak het ei boven de pan en meng met een lepel meteen door elkaar.
3. Voeg als het ei gaat stollen nog een theelepel truffelmayonaise toe en verwarm even mee.
Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Eet smakelijk!


Geef als eerste een reactie