Omschrijving
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
– 2 tenen knoflook, geperst
– scheutje olijfolie
– 300 gram flinterdun gesneden witte kool
– 1 glas witte wijn
– 150 ml room
– 100 ml groentebouillon
– zwarte peper en zeezout
– 1/2 pak lasagnevellen (250 gram)
– 150 gram mortadella
– 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
1. Fruit de knoflook 30 seconden in de olijfolie en voeg dan de reepjes witte kool toe.
Bak al omscheppend 5 minuten en blus af met de wijn. Laat iets inkoken en giet dan de room en de groentebouillon erbij. Laat 30 minuten op laag vuur smoren tot de kool gaar is. Pas op dat het niet droogkookt. Voeg dan eventueel wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes: lasagnevellen, mortadella, kool-roommengsel, Parmezaanse kaas en zout en peper. Ga door tot alles op is en eindig met een laagje Parmezaanse kaas. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.