Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saag paneer in de pan

Saag Paneer uit ‘The Curry Guy Easy’

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 2- 4 personen als hoofdgerecht met rijst of voor meer personen als onderdeel van een meergangenmenu. 


Ingrediënten

Scale
  • 250 gram paneer, in blokjes ( bij de toko of AH)
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram verse spinazie (gewassen) of 450 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 4 dikke teentjes knoflook, fijngehakt (of gebruik 2 theelepels knoflookpuree)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • zout
  • eventueel 3 eetlepels slagroom

Voor de marinade: 

  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel olie

Bereidingswijze

1. Prik met een vork een paar gaatjes in elk blokje paneer en meng goed met de ingrediënten voor de marinade. Je kunt de paneer nu meteen bakken, maar het is lekkerder als je hem langer laat marineren.

2. Bak de paneer in een paar eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Zet apart als je de spinazie gaat koken of stomen (als je verse spinazie gebruikt) 

3. Stoom de spinazie in 3 minuten gaar in de stoomoven op 100°C. Of kook in een ruime pan met water. Laat de spinazie daarna afkoelen en pureer in een blender of met een staafmixer tot een dikke pasta. Het kan zijn dat je er wat water bij moet doen. 

4. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en roer 30 seconden door de olie. Voeg dan het chilipoeder en het kurkumapoeder toe.  Roer de gehakte knoflook erdoor en bak goudbruin. Pas op dat de knoflook niet verbrandt want dan wordt hij bitter. 

5. Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer de yoghurt er eetlepel voor eetlepel door. Roer de gebakken paneer erdoor en verwarm. 

Breng op smaak met zout en serveer direct. Je kunt er eventueel nog 3 eetlepels room door roeren om het gerecht af te maken.