
Of manlief en ik nu thuis zijn of op reis; we steken graag de BBQ aan en we eten ook graag elke dag verse groenten. Dat is thuis niet zo’n probleem. Maar op de een of andere manier serveren restaurants zelden een fatsoenlijke hoeveelheid groenten bij hun hoofdgerechten. Voor een keer is dat niet zo erg, maar als we wat langer weg zijn ga ik groenten echt missen. En het zelf BBQ’en ook trouwens. Daarom bedacht ik tijdens ons verblijf in Kroatië deze salade met gegrilde groenten en worstjes van de BBQ.
Zelfs op ons kleine balkonnetje in Cres lukte dat prima op een wegwerpbarbecue. Een ideaal gerecht dus voor op vakantie en als campingmaaltijd. Slechts op smaak gebracht met wat peper, zout, olijfolie en citroensap. En nog wat lekkere smaakmakers zoals gezouten cashewnoten en Parmezaan.
Zo’n salade met gegrilde groenten van de BBQ is trouwens altijd een goed idee. En echt niet alleen voor op vakantie. Eigenlijk zou ik het mezelf thuis ook eens wat vaker makkelijk moeten maken. Met gewoon simpel wat courgette en paprika grillen op de BBQ en daarna de worstjes. Dat is in ieder geval mijn goede voornemen voor als we weer thuis zijn 🙂
Zelf deze salade van gegrilde groenten van de BBQ maken? Ik heb het recept hieronder voor je uitgewerkt:
Het recept voor salade met gegrilde groenten is ook te vinden in mijn kookboek Grillen & Chillen. Daarin vind je nog 60+ andere makkelijke barbecuerecepten. Van basisrecepten voor marinades, lekkere borrelhapjes van de BBQ, frisse salades en gegrilde groenten voor erbij, smakelijke spiesjes en recepten voor cocktails en mocktails. Klik hier om een kijkje te nemen in het inkijkexemplaar.
Afdrukken
Salade met gegrilde groenten van de BBQ
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 a 3 puntpaprika’s
- 2 courgettes (normale grootte)
- 1 aubergine
- 1 zak gemengde salade of rucolasla
- evt. 1 tomaat in stukjes
- handje gezouten cashewnoten
- geraspte Parmezaanse kaas (of vervang door pecorino)
- olijfolie
- citroensap (of vervang door balsamico-azijn)
- peper & zout
Voor erbij: lekkere bbq worsten (niet voorgegaard!)
Bereidingswijze
1. Was de paprika, courgette en aubergine en snijd in plakken. Meng door wat olijfolie met peper & zout.
2. Verhit een kooltjes bbq en gril hierop de groenten aan beide zijden, tot ze zachter zijn en licht gebruind.
3. Als alle groenten gegrild zijn kun je de restwarmte gebruiken om de worstjes te grillen op de BBQ. Je zult zien dat dit sneller gaat omdat daar vet uit druipt op de kooltjes.
4. Meng de gegrilde groenten door de sla en breng op smaak met een dressing van olijfolie en citroensap (of azijn). Verdeel de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte Parmezaan over de salade.
Serveer met gegrilde worstjes van de BBQ of bijvoorbeeld gegrilde kippendij.
Andere recepten die ik graag maak als de BBQ aan gaat en die snel klaar zijn:
- Deze snelle BBQ salade met zwarte bonen, tomaatjes, mais en avocado
- Perzische kippenvleugeltjes van de BBQ (liefst marineer je ze wel al eerder in ui)
- Mijn favoriete cole slaw, waarbij ik voor een snelle versie kant-en-klaar gesneden spitskool en wortel gebruik



Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt vooe het delen!
Graag gedaan 😁