Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 a 3 puntpaprika’s
- 2 courgettes (normale grootte)
- 1 aubergine
- 1 zak gemengde salade of rucolasla
- evt. 1 tomaat in stukjes
- handje gezouten cashewnoten
- geraspte Parmezaanse kaas (of vervang door pecorino)
- olijfolie
- citroensap (of vervang door balsamico-azijn)
- peper & zout
Voor erbij: lekkere bbq worsten (niet voorgegaard!)
Bereidingswijze
1. Was de paprika, courgette en aubergine en snijd in plakken. Meng door wat olijfolie met peper & zout.
2. Verhit een kooltjes bbq en gril hierop de groenten aan beide zijden, tot ze zachter zijn en licht gebruind.
3. Als alle groenten gegrild zijn kun je de restwarmte gebruiken om de worstjes te grillen op de BBQ. Je zult zien dat dit sneller gaat omdat daar vet uit druipt op de kooltjes.
4. Meng de gegrilde groenten door de sla en breng op smaak met een dressing van olijfolie en citroensap (of azijn). Verdeel de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte Parmezaan over de salade.
Serveer met gegrilde worstjes van de BBQ of bijvoorbeeld gegrilde kippendij.