Omschrijving
Voor 2 personen als voorgerecht
Ingrediënten
- 500 gram flespompoen, in stukken gesneden (schil mag er aan blijven)
- 1 rode ui, gepeld in partjes gesneden
- 25 ml olijfolie
- 2 eetlepels goede kwaliteit tahin (uit de Midden-Oosterse supermarkt)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 15 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel za’atar
- 1 eetlepel grofgehakte platte peterselie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Hak de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de pompoen in parten van ongeveer 2 cm dikte en 6 cm lengte. Het komt niet heel nauw. Snijd de rode ui door de helft en in de lengte in stukken van ongeveer 1 cm. Doe de pompoen en de rode ui in een braadslede en besprenkel met olijfolie, een halve theelepel zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe, hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200’C.
Schep halverwege een keer om.
2. Doe de tahin in een schaaltje en voeg het citroensap, 1 eetlepel water, 1 geperst teentje knoflook (of gebruik zwarte knoflook) en een 1/8 theelepel zout toe. Roer alles goed door elkaar. Het zal eerst klonteren voordat het weer vloeibaar wordt. De saus moet de consistentie krijgen van honing, voeg als de pasta te dik is nog wat water toe.
3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met wat olijfolie en zout tot ze goudbruin zijn.
4. Verdeel de geroosterde pompoen en ui over 2 borden, druppel de tahinpasta erover en verdeel de pijnboompitten, za’atar en de peterselie. Serveer lauwwarm.
Notities
Lekker als voorgerecht of bijgerecht.