Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mini saucijzenbroodjes op plank met potje marmite

Saucijzenbroodjes met Marmite en oude kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review

Omschrijving

Voor 5 grote, 10 halve of 20 mini saucijzenbroodjes


Ingrediënten

Scale
  • 225 gram saucijzenvlees (ongeveer 3 braadworsten)
  • 50 gram oude kaas, geraspt
  • 30 gram Marmite of Vegemite (ongeveer 1 volle eetlepel)
  • peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • maandzaad als garnering

Bereidingswijze

1. Kneed het saucijzenvlees, oude kaas en de Marmite met je handen goed door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, Je hebt geen zout nodig, de Marmite is al zout genoeg.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 5 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.

3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork. 

4. Besmeer de saucijzenbroodjes  met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met maanzaad. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.