Omschrijving
Voor 5 grote, 10 halve of 20 mini saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 225 gram saucijzenvlees (ongeveer 3 braadworsten)
- 50 gram oude kaas, geraspt
- 30 gram Marmite of Vegemite (ongeveer 1 volle eetlepel)
- peper
- 1 ei, losgeklopt
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
- maandzaad als garnering
Bereidingswijze
1. Kneed het saucijzenvlees, oude kaas en de Marmite met je handen goed door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, Je hebt geen zout nodig, de Marmite is al zout genoeg.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 5 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.
3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork.
4. Besmeer de saucijzenbroodjes met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met maanzaad. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.