Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
snel banoffee dessert

Snel banoffee dessert

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • koffie
  • scheutje karamelsiroop (staat bij de koffie in het supermarktschap)
  • Savoiardi (Italiaanse lange vingers) 
  • gezouten karamel (gekocht of zelfgemaakt) 
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

1. Doe de eidooier en de vanillesuiker in een kom en roer tot het mengsel een romige consistentie heeft. Spatel de mascarpone erdoor zodat je een gladde room krijgt. Meng er tenslotte een scheutje karamelsiroop door.

2. Zet 4 schaaltjes of glaasjes klaar. 

3. Doe de koffie met nog een scheutje karamelsiroop in een kom of hoog bord. Doop de Savoiardi koekjes er een seconde of twee in, zodat ze net voldoende vloeistof opnemen, maar niet uit elkaar vallen.

4. Leg een laag koekjes in de schaaltjes, vervolgens een laag mascarponemengsel, een laag met plakjes banaan, een flinke theelepel gezouten karamel, nog een laag mascarponemengsel. 

5. Stuif er cacaopoeder over en laat alles in de koelkast opstijven.Â