Omschrijving
Als hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 400 gram kip drumsticks, braadsticks of andere stukken ‘kip voor soep’ zoals het hier in de supermarkt verkocht wordt, in ieder geval stukken met bot erin om smaak af te geven aan de bouillon
- 1/2 ui, in stukken
- evt. restjes groenten (ik vries graag venkelafsnijdsels in om mee te laten trekken in de bouillon)
- 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
- 1,5 maiskolf, in 6 stukken gesneden
- 500 gram in stukken gesneden mix van groenten (ik gebruik meestal blokjes aardappel en pompoen, schijfjes wortel en stukken paprika)
- 1 laurierblaadje
- evt. 1 peper in reepjes
- mix van een 1/2 theelepel elk komijnpoeder, chilipoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Voeg als je dat hebt ook nog een flink snuf kurkuma toe voor de kleur.
Bereidingswijze
1. Zet 1 liter water op met 2 kippenbouillonblokjes en voeg daar de kip, ui en eventueel groentenrestjes toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
2. Schep kip en groenten uit de pan. De ui en groenten gebruiken we niet meer. Laat de kip iets afkoelen tot je het kippenvlees er af kunt plukken.
3. Kook ondertussen de stukken mais en groenten gaar in de bouillon, ongeveer 10 minuten. Laat ook het laurierblaadje en de specerijenmix meekoken. Voeg op het laatst de kip weer toe en serveer de soep warm of lauwwarm.
Op Curaçao wordt sòpi di galiña vaak geserveerd met funchi; gekookte maismeel. Die breek je in stukken en lepel je met de soep op.