Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spicy feta brulee uit het TLV kookboek

Spicy feta brûlée uit TLV

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 6 personen (voor 6 eenpersoons schaaltjes of 3 wat grotere)


Ingrediënten

Units Scale
  • 400 gram imitatiefeta (dit is geen foutje; schrijver Jigal vermeldt het uitdrukkelijk in zijn recept dat je hiervoor beter de milder smakende ‘saladekaas’ of ‘mediterrane witte kaas’ voor moet gebruiken)
  • 500 gram rode puntpaprika’s
  • 24 groene jalapeno’s ( 2 voor mild, 4 voor heet)
  • 46 eetlepels (kristal)suiker (zelf gebruikte ik rietsuiker)

Extra nodig: gasbrander of oven met grillfunctie


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 250°C. Ontdoe de paprika’s en jalapeño’s van hun steeltjes en rooster ze 25 minuten in de oven; keer ze halverwege om en laat afkoelen.

2. Pureer de paprika’s en jalapeño’s (beide inclusief geblakerd velletje, pitjes en zaadlijsten) in een keukenmachine. Laat indien het mengsel wat vochtig is even uitlekken in een zeef.

3. Mix vervolgens in diezelfde keukenmachine de feta met de paprikapuree tot een gladde moes. Laat deze een paar uur opstijven in de koelkast.

4. Verdeel de moes over ovenschaaltjes en strijk met een theelepel de bovenzijde glad. Bestrooi met een dun laagje suiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander of, bij gebrek aan zo’n handig ding, vlak onder de gloeiend hete ovengrill. Laat eventjes afkoelen maar zet hem niet in de koelkast!