Omschrijving
Voor 30 bitterballen
Ingrediënten
- 4 gram gelatine
- 30 gram boter
- 45 gram bloem
- 5 gram maiszetmeel/maizena
- 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld
- 225 gram verse bladspinazie
- 65 gram tuinkruidenbouillon afgekoeld
- 60 gram volle melk koud
Bereidingswijze
1. Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan en week de gelatineblaadjes in koud water.
2. Stoof de spinazie in een pan met wat boter tot hij is geslonken. Ongeveer 3 minuten. Spoel af onder de koude kraan. Knijp al het vocht uit de spinazie en hak fijn.
3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg in één keer de bloem met het maiszetmeel toe. Roer goed met een rubberen spatel zodat de bloem en boter goed gemengd zijn. Laat 3 minuten zachtjes bakken om de bloem te garen.
4. Voeg de afgekoelde bouillon samen met de melk in één keer toe en meng het geheel al roerende tot een samenhangende en ietwat glanzende massa. Haal de pan van het vuur en laat 1 minuutje afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de pan.
5. Voeg de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte spinazie toe en meng het geheel zeer goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Giet de salpicon over in een platte ovenschaal en laat afgedekt onder vershoudfolie iets afkoelen. Plaats in de koelkast om te laten opstijven, liefst een hele nacht.
Notities
Ga verder met het portioneren, rollen en paneren van de bitterballen met de aanwijzingen op deze pagina.
Tip: Liever een 100% vegetarische bitterbal? Vervang de gelatine dan door arrowroot-poeder.