Ingrediënten
Units
Scale
- 250 – 300 gram spruitjes
- 1/2 Pink Lady appel, in kleine stukjes gesneden
- handvol zonnebloempitjes, geroosterd
Dressing
- 1 eetlepel Dijon mosterd (het is belangrijk dat het Dijon mosterd is of een andere scherpe mosterd)
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout & peper
Bereidingswijze
1. Maak de spruitjes schoon en haal de onderkant eraf. Snijd vervolgens met de hand of met de keukenmachine (MagiMix met plakjesschijfjes) helemaal fijn.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Deze moet vrij scherp zijn.
3. Verdeel de dressing over de spruitjes en meng er ook de andere ingrediënten door.
Notities
Variatie: vervang de zonnebloempitjes door bijvoorbeeld walnoten, amandelen of pecannoten. Voeg ook eens wat spekjes of Parmezaanse kaas toe om er een lunchsalade van te maken.