
Dit brood recept klonk bijna te makkelijk om waar te zijn; doe gewoon alles bij elkaar in een kom, meng het en bak het! Te makkelijk natuurlijk om niet meteen uit te proberen. En ik vond het een mooi excuus om een broodbakvorm aan te schaffen 😉
Het bierbrood is vrij compact en ziet er eerlijk gezegd niet heel smakelijk uit door de stukjes blauwe kaas die je nog ziet zitten.
Maar als brood voor bij de borrel met (gerookte) boter smaakte het verrassend lekker! Ik ga hier zeker nog variaties op maken met andere soorten bier en kaas. Wordt vervolgd…
Super makkelijk zelfgemaakt bierbrood met blauwe kaas en zonnebloempitten
Voor 1 brood van 900 gram
Ingrediënten:
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram blauwe kaas
- 400 ml bier (er wordt Guinness gebruikt in het origineel)
- 60 gram zonnebloempitten ( + extra voor garnering)
- snufje zou en suiker
- handvol pompoenpitten (voor garnering)
- zeezoutvlokken (voor garnering)
- Extra nodig: broodvorm voor brood van 900 gram
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Bekleed de broodvorm met bakpapier en laat daarbij een stuk over de rand hangen zodat je het brood er gemakkelijk uit kunt tillen.
2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer goed.
3. Doe het deeg in de broodvorm, strooi er de zonnebloem- en pompoenpitten en zeezoutvlokken over.
Bak in 50- 60 minuten tot een ingestoken prikker er droog uit komt.
4. Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het uit de vorm en leg op een rooster om verder af te koelen.
Bron: Chriskitch kookboek van Chris Honor
Afdrukken
Bierbrood met blauwe kaas en zonnebloempitten
Ingrediënten
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram blauwe kaas
- 400 ml bier (er wordt Guinness gebruikt in het origineel)
- 60 gram zonnebloempitten ( + extra voor garnering)
- snufje zout en suiker
Extra nodig: broodvorm voor brood van 900 gram
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Bekleed de broodvorm met bakpapier en laat daarbij een stuk over de rand hangen zodat je het brood er gemakkelijk uit kunt tillen.
2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer goed.
3. Doe het deeg in de broodvorm, strooi er de zonnebloem- en pompoenpitten en zeezoutvlokken over.Bak in 50- 60 minuten tot een ingestoken prikker er droog uit komt.
4. Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het uit de vorm en leg op een rooster om verder af te koelen.

Geef als eerste een reactie