Omschrijving
Voor 4 tartines
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 30 gram walnoten
- 20 gram peterselie, fijngesneden
- fijngeraspte schil van 1/2 biologische citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels ricotta
- 120 gram champignons, in dunne plakjes
- zeezout en peper
- 4 dikke sneden brood
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Maak de walnotenpesto door de knoflook, walnoten, peterselie en citroenrasp met een snufje zeezout in de keukenmachine met de pulse-knop fijn te hakken. Voeg de olijfolie toe en mix tot het een mooie puree is. Doe de puree in een kommetje, roer de ricotta erdoor en zet hem opzij.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Doe de champignons erin met wat zeezout en bak ze tot het vocht vrijkomt. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met peper.
3. Verhit de ovengrill. Rooster het brood in een broodrooster en besmeer met de walnotenpesto. Verdeel de champignons over de boterhammen en strooi er nootmuskaat en de geraspte kaas over. Leg de tartines onder de grill tot de kaas is gesmolten. Dit duurt 2-3 minuten, afhankelijk van hoe dicht ze onder de grill liggen. Serveer direct.