Omschrijving
Als hoofdgerecht voor 2 personen (evt. met noedels) of als voor- of lunchgerecht voor 4 personen zonder noedels
Ingrediënten
- 1 flinke eetlepel/ ongeveer 30 gram Tom Yum paste (bij de toko; ik gebruik het merk Mae Ploy)
- 300 gram kippendij in stukjes
- 1 grote soepcourgette (of 2 normale courgettes uit de supermarkt), ongeveer 500 gram schoongemaakt gewicht maar het komt niet zo nauw
- 1 blik kokosmelk
- wat paddestoelen zoals oesterzwammen en shi-take
- kaffirlime blaadjes
- vissaus en evt. limoen
- verse koriander, fijngehakt
- indien als maaltijdsoep: ongeveer 100 gram noedels
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
2. Bak de courgetteblokjes even aan in zonnebloemolie in een soeppan. Voeg vervolgens de Tom Yum paste, het blik kokosmelk en 600 ml water toe en breng aan de kook.
3. Laat even koken (zodat de courgette zachter wordt) en pureer de soep daarna met de staafmixer. Voeg nu de paddestoelen, kipstukjes en kaffirmlime blaadjes toe en kook zachtjes 10 minuten tot de kip gaar is. Je kunt dit voor de zekerheid altijd even checken door een stukje kip uit de Thaise courgettesoep te vissen en door te snijden.
4. Breng de soep op smaak met vissaus en eventueel limoensap. Garneer vlak voor het serveren met koriander.
Maak je er een maaltijdsoep van? Check dan even de kooktijd van de noedels op de verpakking en voeg die toe als de kip er in gaat.