
Op zoek naar tips voor restaurants op Curaçao? Dan ben je bij de juiste blogpost terechtgekomen!
Sinds april 2022 woon ik op dit heerlijke, Caribische eiland. En dat ‘heerlijk’ bedoel ik letterlijk want er zijn fantastische restaurants op Curaçao te vinden is. Ondanks dat het een relatief klein eiland is (2,5 keer Texel) met 165.000 inwoners (2022) hebben we niets te klagen over de hoeveelheid en diversiteit aan plekken om lekker te eten.
Het is onmogelijk om een opsomming te maken met daarin ‘de beste’ restaurants van Curaçao. Daar zijn er niet alleen teveel voor, maar ze zijn ook ongelooflijk verschillend. Het is maar net waar je naar op zoek bent of wat jij als ‘best’ bestempeld. Naast de restaurants en eetcafés zijn er de truck-i-pans en batido foodtrucks, maar die vind je niet in deze blogpost terug.
Onderstaande restaurants op Curaçao zijn allemaal minimaal één keer door mij bezocht sinds april 2022. Mijn korte review over de betreffende restaurants is 100% onafhankelijk en alles werd door mijzelf betaald. Nou ja, eigenlijk werd het door manlief betaald – aangezien ik mijn baan in loondienst heb opgezegd voordat wij emigreerden – maar je snapt het idee. Daarnaast is het goed om te vermelden dat de kwaliteit en ervaring bij restaurants op het eiland erg wisselend is. Waar de één een fantastische ervaring had kan de ander een week later een totaal andere beleving hebben. De kwaliteit is niet constant.
Hieronder volgt een opsomming van Curaçao restaurants op alfabetische volgorde. Met daarbij een korte impressie van mijn ervaring daar.
De restaurants met een * voor de naam zijn degenen waar ik graag zelf nog eens terug naartoe ga of anderen mee naar toe zou nemen. Vaak door een combinatie van locatie, sfeer en een goede prijs/kwaliteit.
Het lijstje met Curaçao restaurant tips voor 2023 vind je hier. Daar zullen weer een aantal nieuwe plekken bijkomen, maar ik zal ook zeker teruggaan naar een aantal van mijn persoonlijke favorieten.
Lijst restaurants Curaçao (2022)
Bali. Een restaurant met Aziatische keuken aan de doorgaande weg richting Westpunt. Je zit daardoor niet heel relaxed met de langsscheurende auto’s. Onze voorgerechten waren erg smaakvol maar mijn rendang was helaas gortdroog. Vegetarische en een enkele vegan optie aanwezig. Wijk: Grote Berg.
Brisa do Mar/ Pop’s Place. Waarom dit restaurant een dubbele naam heeft weet ik niet. Maar dat je er ontzettend leuk zit wel. Ik was er voor een laat ontbijt en genoot van de breakfast taco’s. Om vervolgens terug te komen voor de conch (hoornslak) die hier ook goed schijnt te zijn. Maar ik heb me uiteindelijk laten verleiden door de heerlijke Brisa hamburger met baconjam. En de conch fritters. Prima prijs/kwaliteit. Wij betaalden voor 2 x fris, 1 x voorgerecht en 2x hamburger 95 NAF/€ 55,- (sept ’22). Wijk: aan de Caracasbaai
*BKLYN. Een restaurant in het populaire Pietermaai met een shared dining concept. Je kunt er alleen binnen zitten en het is er niet heel groot. Mooie porties. Prima prijs. Goede cocktails. Ik was vooral onder de indruk van de bijgerechten: funchi fries met Parmezaan & beurre noisette en de gefrituurde okra. Ook de ceviche was top. En ik wil snel nog een keer terug om het dessert met gefrituurd bananenbrood te proeven. Sinds augustus 2022 zijn ze ook open voor lunch vanaf 12.00u met een iets kleinere kaart. Wijk: Pietermaai.
Brass Boer. Uit de koker van Jonnie & Therese Boer zit deze chique brasserie op een prachtige locatie op BlueBay Beach resort. De verwachtingen waren hooggespannen en qua eten en drinken werd dat gelukkig alleszins waargemaakt. De service mag echter nog een stuk vlotter. Zeker als je net als manlief en ik aangeeft de gerechtjes te delen. Ipv per 2 worden ze dan per stuk uitgeserveerd waardoor alles dubbel zo lang duurt. Het dessert hebben we daarom overgeslagen. Tip: kies 3 a 4 gerechten per persoon, maar laat ze wel per 2 uitserveren. Let op: de prijzen op de menukaart zijn in US dollars. Wij betaalden voor 2x cocktail, 2x fles bruiswater, 2 glazen wijn, 4 kleine gerechtjes en 1 groot gerecht voor 2 personen 350 NAF/ € 185,-.
De Buurvrouw. Leuk zitten onder de grootste palapa ( grote parasol met een dak van gedroogde palmbladeren) van het eiland. Vriendelijke, vlotte bediening. Prijs-kwaliteit vind ik hier wat minder door de kleine porties. Die overigens wel goed smaken. Wijk: aan de weg naar Westpunt.
Ceviche 91. Op de 4e verdieping van het Riffort (een winkelcentrum) zit het überhippe Ceviche91. Met een top uitzicht over de pontjesbrug en de Handelskade. Niet goedkoop, wel goed uitgevoerd. Een Peruaans geïnspireerde menukaart met uiteraard een hoofdrol voor ceviche in verschillende smaken. Prima porties. Wijk: Otrobanda
ChopStix Sushi. Wie zin heeft in sushi en veel trek heeft is hier aan het goede adres. De porties zijn enorm en ook erg smakelijk. Naast de meer traditionele sushi combinaties vindt je hier vooral grote sushirollen met diverse toppings. De sushi pizza is een aanrader. Zoals gezegd zijn de porties groot maar het is geen probleem om wat je niet op kunt mee te nemen. Je kunt er ook terecht voor take-away. De menukaart bestaat grotendeels uit gerechten met vis en zeevruchten, maar er zijn voldoende vegetarische opties. Wij betaalden voor 3x fris, 2 x voorgerecht en 4 sushirollen 184 NAF/€ 102,50 (sept ’22). Daar konden we de volgende dag nog met 2 personen van lunchen. Wijk: Santa Rosa.
*De Gouverneur. Al heel lang een begrip op Curaçao en niet voor niets. De keuken is een van de weinigen op het eiland die redelijk constant van kwaliteit is en het uitzicht vanaf het balkon op de pontjesbrug is prachtig. Om een plekje op het balkon te bemachtigen zul je wel ruim van tevoren moeten reserveren. Sowieso is het verstandig om op tijd een tafel te reserveren als je er zeker van wilt zijn om hier te eten tijdens je vakantie. Mijn persoonlijke favorieten: de Cubaanse bananensoep en de Keshi Yena. Dit alles vergezeld van een Awa di lamunchi of een van de andere betaalbare mocktails. Tijdens het diner – ik heb er tot nu toe alleen geluncht – is er ook een tasting platter van verschillende voorgerechtjes te bestellen. Wijk: Otrobanda.
*De Visserij. Het is een kwestie van in de rij gaan staan bij dit relaxte visrestaurant. Je plaatst je bestelling – op gewicht – bij de kassa en zoekt dan een tafeltje tot je eten wordt gebracht. Een van de beste plekken op het eiland om verse vis te eten tegen een betaalbare prijs. Persoonlijke favorieten: de bucket garnalen en de rauwe tonijn. Alleen geopend van vrijdag t/m maandag van 12.00 – 21.00u. Kom op tijd (vóór 18.00u) als je niet te lang in de rij wilt staan. Wij betaalden voor in totaal 500 gram verse vis, 250 gram garnalen, 1x frietjes, 1x salade en 1x saus 98 NAF/€ 55,-. De drankjes bestel en betaal je apart. Wijk: Piscadera.
DiVerse Sauzen. Ja dit is echt de naam van een eetcafé 😉 Je kunt er terecht voor lunch en diner met uitzicht op zee. Ze hebben een kleine, simpele kaart die goed te behappen is voor de beide eigenaren. Niet al te grote porties, maar prima prijs/kwaliteit. De boneless spareribs zijn een aanrader. Wijk: Boka Sami
*Eetbar Op=Op/Cafe de Tijd. Helemaal aan het begin van Pietermaai zit dit supersimpele maar geniale concept van Op = Op. Je komt hier voor de supermalse spareribs. De hoeveelheid ribs staan aangegeven op een groot krijtbord wat tevens dienst doet als menukaart. Bij elke bestelling wordt het aantal spareribs dat op voorraad is meteen bijgewerkt. En ja, op = op 😉 Krokante frietjes, een tube mayo op tafel (erg belangrijk voor mayonaisemonsters als ondergetekende) en een kleine portie huzarensalade. De prijs/kwaliteit is dik in orde. Nog een laatste tip: ga gewoon voor de 500 gram portie, dat is echt meer dan genoeg. Net als manlief en ik toch eigenwijs en de 750 gram besteld? Ze pakken het met liefde voor je in om mee te nemen. Wijk: Pietermaai (op de hoek met Punda).
Fish & Joy. Voorheen Fishalicious en nu Fish & Joy bistro & wijnbar. Ik vond de bediening niet heel hartelijk. De gerechten waren wel top qua smaak. Maar afhankelijk van het gerecht waren het soms erg kleine porties in verhouding tot de prijs. Mijn persoonlijke favorieten: het platbrood met octopus en de red snapper filet (augustus 2022). Mooie wijnkaart. Wijk: Pietermaai.
Heeren at Sea. Hier ben ik alleen nog maar geweest voor het ontbijt maar ze zijn de hele dag geopend. Het uitzicht direct aan de zee is fantastisch. Lekker met de voetjes in het zand koffie drinken en een pompoenpannenkoek bestellen. Wijk: Pietermaai.
*Hofi Cas Cora. Een farm-to-table brunchconcept waar ik blij van word! Hier vind je de verse groenten die ze verbouwen terug op je bord. En dat proef je. Alleen in het weekend open van 9.00 – 15.00u. Reserveren is aan te raden. Wij betaalden voor 2x limonade, 2x lunchgerecht, 2x cappucino en 1x gebak € 40,- (okt ’22). Doordeweeks kun je terecht voor een broodje bij The Marketplace naast het restaurant.
*Kome. Kome betekent ‘eten’ in het Papiamentu. En dat kun je hier uitstekend. Het is een restaurant in Pietermaai dat hoog op mijn lijstje om te bezoeken stond en niet teleurstelde. Op woensdagavond is het tapasavond. Zo’n 3 a 4 gerechtjes om te delen. Maar eigenlijk kun je de meeste van die gerechten ook samenstellen op elke andere avond. Mijn persoonlijke favorieten: de gefrituurde spruitjes (écht bestellen als je ze op het menu ziet staan) en de St. Louis ribs. Neem voor de zekerheid een vestje mee want de airco staat redelijk fris. Wijk: Pietermaai.
*Komedor Krioyo bij Landhuis Dokterstuin. Een lokaal restaurant met een menu bomvol stoofschotels (stoba’s) en soepen. Je moet hier echter niet komen voor een snelle lunch. Persoonlijke favorieten: de krokante funchi hasa met romige vulling en tamarinde limonade. tip: bestel de bijgerechten ‘mitar mitar’ oftewel: half half. Zo heb je meer variatie en de porties zijn ruim genoeg.
Niet geschikt voor vegetariërs; alle groente stoofschotels worden namelijk gestoofd met stukken varkensstaart. En die worden ook mee opgediend 😉 Zeer vriendelijke bediening. Alleen open voor ontbijt en lunch. Wijk: Weg naar Westpunt bij Barber.
*La Boheme. Een klein restaurantje midden in Punda dat vooral bekend staat om de smoothies en arepa’s. Ze hebben er een megagrote smoothiekaart. Letterlijk dus. Vriendelijke bediening maar het kan soms wat langer duren. Ik ben hier verschillende keren geweest voor lunch en erg fan van de a la minute gefrituurde en goedgevulde arepa’s. Die met kipsalade en met gegrilde kip en kaas zijn mijn favoriet. De smoothies willen qua smaak nogal eens afwijken van wat je besteld hebt; het ligt er maar net aan welke ingredienten ze op dat moment hebben. Wijk: Punda.
Landhuis Daniel. Wij aten hier tijdens het aspergefestival. Bediening is ietwat traag, maar dat past bij de sfeer. Het is er leuk zitten en het eten is erg goed op smaak. Het concept van dit restaurant is mij alleen niet helemaal duidelijk: Frans, Aziatisch & Lokaal? Wijk: langs Weg naar Westpunt
Lemongrass. Midden op BlueBay met uitzicht op de golfbaan en flamingo’s. Op maandag & dinsdag is het hier pinchosavond. De overige dagen is er een shared dining concept. Wij aten er op vrijdag en ik vond de smaak van de gerechten erg wisselend. Ik heb er echter meerdere enthousiaste verhalen over gehoord, dus we gaan zeker nog eens terug. Lemongrass is pas sinds kort aan de weg aan het timmeren om meer bekendheid te krijgen. Daardoor is het er nog niet heel druk en zijn niet alle gerechten die op de kaart staan ook daadwerkelijk verkrijgbaar. Logisch natuurlijk, maar dat levert uiteraard teleurstellingen op. Mijn favoriet: de tonijntartaar. Beperkte keus voor vegetariërs; slechts 4 van de 21 gerechtjes waren zonder vlees of vis. Wijk: Blue Bay Beach resort
*MosaCana. Het restaurant waar ik meteen van onder de indruk was. Ook bij na een tweede bezoek. Je krijgt een instant vakantiegevoel als je aan tafel plaatsneemt in de binnenplaats. Vlotte bediening. Probeer vooral de bloemkool; je weet niet wat je proeft. Mosa Cana heeft een zeer goed uitgevoerd shared dining concept. 2 a 3 gerechten per persoon is meer dan genoeg. De cocktails zijn top. Ze werken hier met 2 shifts en zijn alleen open voor diner. Wil je zeker zijn van een tafeltje dan kun je beter reserveren. Wijk: Pietermaai.
Maira’s Kitchen. Een superschattig restaurantje middenin Otrabanda. Open voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt vers klaar gemaakt. Ook de koffie is goed. Ik was hier voor ontbijt en bestelde de Israeli pita. Wijk: Otrabanda.
Mandal Indian restaurant. Dit restaurant ziet er niet uit aan de buitenkant en je vraag je misschien zelfs af of ze wel open. Binnen ziet het interieur er niet veel beter uit. Maar de curry’s zijn heerlijk (naar smaak pittig of minder pittig) en de rijst heerlijk fluffy. Heerlijk traditioneel Indiaas restaurant voor de liefhebber van Indiaas eten. Wijk: Punda.
* Niffo Huts. Een door ontzettend vriendelijke locals gerund eetcafé op het strand van de Sint Michielsbaai. Ze staan bekend om de Niffo hamburger en dat is dan ook het enige wat ik hier tot nu toe heb geproefd. Note to self: extra frietjes zijn niet nodig. Ook goede cocktails. Een fantastische locatie om meteen de zonsondergang mee te pakken maar breng wel muggenspray mee. Wijk: Sint Michiel
*Number Ten Een hip en druk restaurant dat alleen geopend is voor ontbijt en lunch. Alles wat je hier voorbij ziet komen ziet er fantastisch uit. En nog beter: zo smaakt het ook. De prijs-kwaliteit verhouding is echt dik ik orde. Hou er wel rekening mee dat de porties vrij groot zijn dus kom met goede trek. Ik was er op een vrijdagochtend om 10.30u en had gedacht dat het dan wel rustig zou zijn. Niets was minder waar. De scholen zijn hier om 12.30u al uit elke dag. Moeders (of vaders) die nog even lekker buiten de deur willen eten zijn er daarom al op tijd. De koffie is ook erg goed. Wijk: langs Santa Rosaweg
Rozendaels. Ook in Pietermaai maar met een meer traditionele menuopbouw. Dus voor-, hoofd-, nagerecht, in plaats van shared dining. En de gerechten zijn meer traditioneel met veel lokale gerechten op de menukaart. De Awa Lamunchi hier was mierzoet. De funchi ku keshi was heerlijk krokant en een royale portie. De tradionele hoofdgerechten (o.a. goedgevulde keshi yena van kip en supermals stoofvlees) worden geserveerd met verschillende bijgerechten: rijst, gebakken funchi, pikante uitjes, gebakken banaan en koolsla. Wij betaalden voor 2x voorgerecht, 2x hoofdgerecht, 2x Awa Lamunchi, 1x water 102 NAF/ € 57 (augustus ’22). Wijk: Pietermaai.
* Sal. The Kitchen. Waarom dit restaurant in eerste instantie niet zo hoog op mijn to-eat lijstje stond is mij een raadsel. Het is namelijk absoluut een feestje om hier te eten. De menukaart bestaat uit ‘small bites’ en ‘not-so-small bites’ die je naar eigen keus kan samenstellen en ook geschikt zijn om te delen. Manlief en ik deelden 5 kleine gerechtjes die allemaal even smaakvol en goed uitgevoerd waren. Persoonlijke favorieten: de geroosterde bloemkool met een miso-beurre noisette en de gefrituurde inktvis op risotto. Goed om te weten: er is voldoende keus voor vegetariërs, maar niet voor vegans. Wij betaalden voor 1 x cocktail, 1x fris, 1x water en 5 small bites 190 NAF/ € 108 (september ’22). Wijk: Pietermaai
* Serafina. Op zoek naar een goed Italiaans restaurant op Curaçao? Dan ben je bij Serafina aan het goede adres. De menukaart is niet heel groot maar er is meer dan voldoende keus. Ook voor vegetariërs. Liever één van de voorgerechten als hoofdgerecht? Doen ze ook niet moeilijk over. Ik word altijd erg blij als een concept op alle fronten is doorgevoerd, in dit geval bij de 100% Italiaanse wijnen op de wijnkaart. Wij betaalden voor 2x voorgerecht, 2x pasta, 2x wijn en 1 fles water 200 NAF/ € 113 (sept’22)
* Soi95. Nog zo’n superhip restaurant in Pietermaai met shared dining concept. Dit keer met een Aziatische touch. Je betaalt voor alle gerechtjes dezelfde prijs (ANG 27/ € 15). Zeer goed op smaak maar ietwat aan de kleine kant. Cocktails zijn top. Er zijn tafeltjes op het dakterras en binnen. Wijk: Pietermaai.
Zanzibar. Ik was hier 2 jaar geleden erg enthousiast over de versgebakken pizza. Toen ik er in april/mei 2x terugkwam voor lunch vond ik de sandwiches erg tegenvallen. Ze waren niet echt ruim belegd. Een uitzondering is die met carpaccio die mijn tafelgenoten bestelden. Wijk: Jan Thiel strand
To-eat lijstje Curaçao restaurants
Benieuwd welke restaurants er nog op mijn to-eat lijstje staan? Check dan mijn 2023 lijstje via deze link.
Heb jij nog tips voor Curaçao restaurants?
Missen er nog restaurants op Curacao die nog niet in mijn lijstje staan en die ik zeker niet mag missen? Laat het me vooral weten in een reactie onder deze post.

Bali Grote Berg, heerlijke Aziatische keuken
– El Gaucho, Argentijns en als je liefhebber bent van goed vlees. Heel mooi uitzicht over het eiland.
– Shelterrock, lokaal eten, heel leuk restaurant, gerund door familie. Op Bandabou.
– landhuis Klein Santa Martha, heerlijke lunch en prachtig uitzicht. Is ook open voor diner. Op Bandabou.
– kunuku di Pachi cola. Lokaal restaurant, alleen in het weekend open. Probeer daar de cactussoep. Op Bandabou. Zie ook mijn post hiervoor op: myspecialplaces op Insta.
– Serka Tanchi, bij mijn tante. Heel leuk, huiskamerrestaurant in de stad.
Sorry dat ik je lijst nog langer heb gemaakt 🙂
Landhuis Klein Santa Martha vanwege de adembenemende zonsondergang!
Ik denk dat we daar een keer gaan overnachten 😁
Serka Tanchi & Beyglz voor een lekker ontbijtje of lunch.
Danki danki! Die ken ik nog niet. Serka Tanchi = Bij Tante ☺️ Dat klinkt al goed.
https://www.mairas-kitchen.com/