
Met Pasen in mijn achterhoofd (ik denk dan aan geel en wit) ging ik tijdens de lentedagen die we cadeau kregen in februari al aan de slag met mijn paasrecepten. Het idee voor deze tiramisu zat al in mijn hoofd sinds ik vorig jaar bij Saskia van The Baking Bucketlist haar tiramisu met limoncello proefde. Deze ontzettend lekkere en frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade was bij de tweede poging naar mijn zin. De eerste keer was hij iets te droog en serveerde ik hem in hoge wijnglazen. Dat zag er erg sjiek uit maar was helemaal niet praktisch qua uitsmeren van de mascarponelaag. Ook niet qua opeten trouwens.
Ook viel poging 1 van mijn limoncello tiramisu net iets te droog uit. Ik mengde er daarom de volgende dag wat Griekse yoghurt doorheen. Net als dat ik dat doe bij een ander verrukkelijk lentedessert: Tiramisuflip met aardbei-rabarberjam. Zo ontstond dit prachtige paasgerecht dat ontzettend makkelijk is klaar te maken. En dat ook nog eens heel snel met ingredienten die overal verkrijgbaar zijn.
Heb je zwangere vrouwen of kleine kinderen die mee-eten? Dan wil je geen rauwe eidooier en limoncello door je tiramisu gebruiken. Laat de eidooier weg en vervang de limoncello door citroensiroop met wat extra citroensap.
Ik beloof; deze tiramisu met limoncello en witte chocolade is een succes op je paastafel. Of tijdens elk ander feestelijk etentje. Gegarandeerd een blijvertje.
Afdrukken
Frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade
- Genoeg voor: 4
Omschrijving
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 100 ml limoncello + een scheutje
- 10 – 12 Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
- 250 gram mascarpone
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eidooier
- 2 eetlepels suiker
- +/- 75 gram witte chocolade, geraspt
Extra nodig: 1-persoonsschaaltjes of 1 grote kom
Bereidingswijze
1. Meng met een mixer de mascarpone, Griekse yoghurt, 1 eidooier, 2 eetlepels suiker, de fijngeraspte schil van een halve citroen en een klein scheutje limoncello goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
2. Meng het sap van de 2 citroenen en ongeveer 100 ml limoncello door elkaar in een schaaltje of hoog bord waar de lange vingers in passen. Haal hier de helft van de lange vingers aan beide zijden even doorheen en leg een eerste laag op de bodem van de schaal.
3. Besmeer met een laag mascarponemengsel en verdeel er de helft van de witte chocoladerasp overheen. Herhaal deze lagen en schep nog wat van het overgebleven citroen/limoncellomengel met een lepeltje over de laatste koekjeslaag zodat ze goed doordrenkt zijn.
4. Laat afgedekt een paar uur opstijven in de koelkast.




Geef als eerste een reactie