
Mijn favoriete dessert tijdens de lente en zomer; tiramisuflip met rabarber! Dit is mijn snelle versie van een recept dat ik ooit kreeg van een medefoodie. Het oorspronkelijke recept is schijnbaar afkomstig van restaurant Le Dauphin in Vlissingen maar volgens mij bestaat dat niet meer.
De twist die ik er aan gegeven heb is ontstaan uit pure gemakzucht en een ‘mislukt’ potje aardbei-rabarber jam. Echt mislukt was het niet maar de jam was niet zo stevig geworden als gehoopt. Toen ik dit dessert weer eens wilde maken bedacht ik me dat die jam daar perfect voor zou zijn.
Je hebt dus wel een potjes rabarber-aardbeienjam nodig om mee te beginnen. Daarna kun je echter het hele seizoen schitteren met dit heerlijke dessert. Geloof me; iedereen die je dit voorschotelt zit er van te smullen.
Tiramisuflip met rabarber
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
– 1/2 potje aardbei-rabarberjam
– 250 gram mascarpone
– 100 ml volle yoghurt
– 20 gram basterdsuiker
– 9 kaneelbiscuits (ik gebruik Langetjes)
– 1 theelepel cacaopoeder
Extra nodig: glazen om te serveren
Bereidingswijze
1. Klop met de keukenmixer de mascarpone met de volle yoghurt en 20 gram basterdsuiker gedurende 2 minuten. De suiker moet helemaal zijn opgenomen.
2. Breek in 4 glazen een kaneelbiscuitje. Verdeel de rabarber-aardbeienjam over de biscuitjes en maak daarna een laagje met het mascarpone-yoghurtmengsel. Breek nog een koekje boven elk glas en maak nog een keer dezelfde laagjes.
3. Verkruimel tot slot 1 kaneelbiscuitje heel fijn (in de vijzel gaat het makkelijkst) en meng het met de cacaopoeder. Strooi dit vlak voor het serveren als garnering over de glazen.
Op zoek naar nog meer lekkere recepten met rabarber? Deze rabarber-yoghurtkruimelcake is heel makkelijk te maken en super smeuïg. Maar neem ook zeker een kijkje op de blogs Elien’s Cuisine en Deb’s Bakery; deze dames zijn echte rabarberliefhebbers en hebben een mooie verzameling rabarberrecepten op hun blogs die de moeite waard zijn.
Afdrukken
Tiramisuflip met rabarber ; mijn snelle versie met rabarber-aardbeienjam
Omschrijving
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1/2 potje aardbei-rabarberjam
- 250 gram mascarpone
- 100 ml volle yoghurt
- 20 gram basterdsuiker
- 9 kaneelbiscuits (ik gebruik Langetjes)
- 1 theelepel cacaopoeder
Extra nodig: glazen om te serveren
Bereidingswijze
1. Klop met de keukenmixer de mascarpone met de volle yoghurt en 20 gram basterdsuiker gedurende 2 minuten. De suiker moet helemaal zijn opgenomen.
2. Breek in 4 glazen een kaneelbiscuitje. Verdeel de rabarber-aardbeienjam over de biscuitjes en maak daarna een laagje met het mascarpone-yoghurtmengsel. Breek nog een koekje boven elk glas en maak nog een keer dezelfde laagjes.
3. Verkruimel tot slot 1 kaneelbiscuitje heel fijn (in de vijzel gaat het makkelijkst) en meng het met de cacaopoeder. Strooi dit vlak voor het serveren als garnering over de glazen.


Geef als eerste een reactie