
‘Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of keukenmachine en klaar is Kees’. Veel makkelijker kan ik een recept niet maken toch? Maar voor deze overheerlijke ziltige tonijntapenade is er gewoon niet meer nodig.
Ik denk dat ik soms stiekem nog meer geniet van het borreluurtje voorafgaand aan het eten dan het eten zelf. En vooral op lange zomeravonden wordt een etentje met vrienden regelmatig vervangen door een avondje borrelen met lekkere hapjes. Daarbij vind ik het belangrijkste dat die hapjes niet al te veel tijd kosten om klaar te maken en, ook niet onbelangrijk, dat ze van te voren kunnen worden bereid. Niets zo vervelend als tussendoor steeds de keuken in moeten lopen.
Onderstaand recept voor tonijntapenade is een van mijn favorieten. Het recept is afkomstig uit Diana Henry’s ‘Crazy Water Pickled Lemons‘. In Nederland niet zo bekend maar echt een van mijn favoriete kookboekauteurs. Het is slechts een kwestie van alle ingrediënten door elkaar mengen in een keukenmachine of met een blender.
Serveer de tonijntapenade in een schaaltje met een stokbrood en plakjes radijs en laat iedereen zichzelf helpen. Een biertje of rosé wijntje erbij en het grote genieten kan beginnen 😉 Oh en wat vooraf klaargemaakte en ingevroren bitterballen misstaan natuurlijk ook niet bij zo’n relaxte zomerse borrelavond! Mijn (toch best al wel een beetje beroemde) Chorizo-Paprika bitterballen doen het altijd goed. En de 100% vegetarische Tomaat-Parmezaan-Burrata-Basilicum zijn helemaal een topper in het zomerseizoen.
Afdrukken
Tonijntapenade met radijsjes (voor bij de borrel)
Omschrijving
Een heerlijk ziltig hapje voor bij de borrel met ingrediënten die je altijd op voorraad kunt hebben
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn
- 4 ansjovisfilets
- 10 zwarte olijven zonder pit
- snufje gedroogde rode peper (of chilipoeder)
- 1 klein teentje knoflook
- 1 eetlepel cognac
- 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een blender.

Op zoek naar nog meer lekkere borreldipjes en smeersels die super makkelijk te maken zijn? Check dan ook nog even:
- Artisjokhartendip met citroenmayonaise
- Gekruide boter (uit het Zes Seizoenen kookboek)
- Olijventapenade met oude kaas
- Vegan paté van linzen, walnoten en dadels (van collegablogger AnniePannie en nog steeds hoog op mijn eigen to-cook lijstje)
Of neem eens een kijkje op mijn Pinterest bord met borrelhapjes.

.
Geef als eerste een reactie