Top 10 recepten voor zomerse dagen

10 recepten voor zomerse dagen

Er staat weer een week met tropische temperaturen voor de deur! En op dat soort dagen wil je het liefst niet te lang in de keuken staan. Ook niet om de BBQ voor te bereiden. Zelfs aan salades wil ik op dat soort dagen niet te veel tijd kwijt zijn. Daarom hieronder een Top 10 van de meest verfrissende en makkelijk te maken recepten voor zomerse dagen:

1. Zomerse pastasalade met mango en kip

Met kant-en-klaar gegrilde kippenbouten of gerookte kip, wat koude pasta en stukjes mango is dit nog steeds een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. De pasta kun je uiteraard al eerder koken als dat beter uitkomt. Het is tenslotte een salade en die mag koud zijn. De gezouten cashewnoten en koriander maken deze zomerse pastasalade trouwens helemaal af. Tenzij je niet van koriander houdt natuurlijk 😉

Gedekte tafel met zomerse pastasalade met mango en kip
Zomerse pastasalade met mango en kip

2. Nachos uit ’t Hart met spekjes en roomkaas

Spekjes uitbakken, tortillachips met de spekjes en de rest van de ingrediënten even in de oven schuiven en klaar is Kees. Meer moet dat niet zijn op warme zomeravonden met een biertje erbij. In deze versie gebruik ik voor de salsa superrijpe zomertomaten. Ga je voor de meer authentieke versie van de nachos zoals bij cafe ’t Hart van Breda worden geserveerd en vindt je het niet erg om de oven wat langer aan te hebben? Maak dan de Nachos uit ’t Hart 2.0 versie waarbij de tomaatjes eerst langzaam geroosterd worden.

Nachos uit 't Hart in ovenschaal
Nachos uit ’t Hart met spekjes, roomkaas en tomatensalsa

3. Salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham

Nog zo’n heerlijke maaltijdsalade die je zonder al teveel moeite in elkaar flanst. Geen puf om de grillpan of de BBQ aan te steken? Dan meng je lekker rijpe perziken er gewoon ongegrild door. Stokbroodje met kruidenboter er bij, glaasje witte wijn en de avond is compleet.

Salade geroosterde perzik, mozzarella, serranoham
Salade met gegrilde perzik, mozzarella en serranoham

4. Mini paprika poppers van de BBQ

Een nieuw favoriet borrelhapje van de BBQ in huize Worstenbrood & Wijn. Geïnspireerd op de jalapeno poppers en super snel gemaakt. Je vult de mini paprika’s met roomkaas, Parmezaan en een beetje sriracha, wikkelt er een half plakje ontbijtspek omheen en wacht vervolgens tot het spek krokant is en de kaas gesmolten. Succes gegarandeerd!

Mini paprika poppers van de BBQ
Mini paprika poppers van de BBQ

5. Sekanjabin; Iraanse siroop met honing, munt en saffraan

Deze foto verdient niet de schoonheidsprijs maar geloof me; dit is zo’n verrassend frissend drankje! Leng de siroop aan met water en je hebt een alcoholvrije verfrissing.

Sekanjabin: Perzische limonade met honing, azijn en saffraan

6. Komkommer met misodip

Dit misodipje meng je in een paar seconden door elkaar en je hebt een enorme smaakexplosie. Dip er wat komkommer, radijs of stukjes geschilde koolrabi in.

Komkommer met misodip

7. BBQ salade met zwarte bonen, tomaat, mais en avocado

Dit recept is 100% bedacht met warme zomeravonden in mijn gedachten. Je maakt hem supersnel en met wat lamskoteletjes of Aziatische kippenvleugeltjes van de BBQ is het een complete maaltijd.

BBQ salade in schaal met gegrilde kip

8. Frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade

Ik ben de laatste die beweert dat een ijsje niet perfect als nagerecht kan doorgaan op dagen met tropische temperaturen. Maar wil je gasten toch een zomers dessert voorzetten maak dan zeker deze frisse tiramisu mtet limoncello en witte chocolade.

Tiramisu met limoncello en witte chocolade

9. Beenhammetje van de BBQ

Uiteraard kun je een kant-en-klaar gemarineerd beenhammetje kopen en die op de BBQ gooien. Maar zelf marineren is echt niet veel meer werk. Afhankelijk van hoe groot het beenhammetje is is hij naar 45 minuten tot een uurtje klaar. Wij eten hem graag met aardappelsalade of Ceasar courgetti met geroosterde tomaatjes.

Beenhammetje van de bbq
In de categorie BBQ: Beenham uit de BBQ

10. Avocadogazpacho

Ik had hier eigenlijk willen verwijzen naar de meloengazpacho die ik elk jaar maak en serveer met bolletjes mozzarella omwikkeld met serranoham. Maar die blijkt dus nog niet online te staan… Bij deze belofte om dat recept alsnog snel uit te werken en de verwijzing naar een net zo lekkere gazpacho met avocado.

Avocadogazpacho uit Superveg
Avocadogazpacho uit ‘Superveg’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.