
Er staat weer een week met tropische temperaturen voor de deur! En op dat soort dagen wil je het liefst niet te lang in de keuken staan. Ook niet om de BBQ voor te bereiden. Zelfs aan salades wil ik op dat soort dagen niet te veel tijd kwijt zijn. Daarom hieronder een Top 10 van de meest verfrissende en makkelijk te maken recepten voor zomerse dagen:
1. Zomerse pastasalade met mango en kip
Met kant-en-klaar gegrilde kippenbouten of gerookte kip, wat koude pasta en stukjes mango is dit nog steeds een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. De pasta kun je uiteraard al eerder koken als dat beter uitkomt. Het is tenslotte een salade en die mag koud zijn. De gezouten cashewnoten en koriander maken deze zomerse pastasalade trouwens helemaal af. Tenzij je niet van koriander houdt natuurlijk 😉

2. Nachos uit ’t Hart met spekjes en roomkaas
Spekjes uitbakken, tortillachips met de spekjes en de rest van de ingrediënten even in de oven schuiven en klaar is Kees. Meer moet dat niet zijn op warme zomeravonden met een biertje erbij. In deze versie gebruik ik voor de salsa superrijpe zomertomaten. Ga je voor de meer authentieke versie van de nachos zoals bij cafe ’t Hart van Breda worden geserveerd en vindt je het niet erg om de oven wat langer aan te hebben? Maak dan de Nachos uit ’t Hart 2.0 versie waarbij de tomaatjes eerst langzaam geroosterd worden.

3. Salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham
Nog zo’n heerlijke maaltijdsalade die je zonder al teveel moeite in elkaar flanst. Geen puf om de grillpan of de BBQ aan te steken? Dan meng je lekker rijpe perziken er gewoon ongegrild door. Stokbroodje met kruidenboter er bij, glaasje witte wijn en de avond is compleet.

4. Mini paprika poppers van de BBQ
Een nieuw favoriet borrelhapje van de BBQ in huize Worstenbrood & Wijn. Geïnspireerd op de jalapeno poppers en super snel gemaakt. Je vult de mini paprika’s met roomkaas, Parmezaan en een beetje sriracha, wikkelt er een half plakje ontbijtspek omheen en wacht vervolgens tot het spek krokant is en de kaas gesmolten. Succes gegarandeerd!

5. Sekanjabin; Iraanse siroop met honing, munt en saffraan
Deze foto verdient niet de schoonheidsprijs maar geloof me; dit is zo’n verrassend frissend drankje! Leng de siroop aan met water en je hebt een alcoholvrije verfrissing.

6. Komkommer met misodip
Dit misodipje meng je in een paar seconden door elkaar en je hebt een enorme smaakexplosie. Dip er wat komkommer, radijs of stukjes geschilde koolrabi in.

7. BBQ salade met zwarte bonen, tomaat, mais en avocado
Dit recept is 100% bedacht met warme zomeravonden in mijn gedachten. Je maakt hem supersnel en met wat lamskoteletjes of Aziatische kippenvleugeltjes van de BBQ is het een complete maaltijd.

8. Frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade
Ik ben de laatste die beweert dat een ijsje niet perfect als nagerecht kan doorgaan op dagen met tropische temperaturen. Maar wil je gasten toch een zomers dessert voorzetten maak dan zeker deze frisse tiramisu mtet limoncello en witte chocolade.

9. Beenhammetje van de BBQ
Uiteraard kun je een kant-en-klaar gemarineerd beenhammetje kopen en die op de BBQ gooien. Maar zelf marineren is echt niet veel meer werk. Afhankelijk van hoe groot het beenhammetje is is hij naar 45 minuten tot een uurtje klaar. Wij eten hem graag met aardappelsalade of Ceasar courgetti met geroosterde tomaatjes.

10. Avocadogazpacho
Ik had hier eigenlijk willen verwijzen naar de meloengazpacho die ik elk jaar maak en serveer met bolletjes mozzarella omwikkeld met serranoham. Maar die blijkt dus nog niet online te staan… Bij deze belofte om dat recept alsnog snel uit te werken en de verwijzing naar een net zo lekkere gazpacho met avocado.

Geef als eerste een reactie