Ingrediënten
Scale
- 400 gram kidneybonen (blik à 400 gram), afgespoeld in vergiet en uitgelekt
- 1 grote rode paprika, de helft in stukjes om te bakken en d andere helft in dunne reepjes voor erbij
- 1 eetlepel (arachide)olie
- 1 volle eetlepel zhug kruiden*
- 400 gram tomatenblokjes (blik à 400 gram)
- ½ komkommer, gewassen, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
- limoensap
- ½ bakje koriander, grof gehakt
- 75 gram feta plak 48+, verkruimeld
- ½ zak tortillachips
- 100 gram ijsbergsla
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de zhug 3 minuten op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met limoensap.
2. Verdeel de stukjes paprika, komkommer, koriander, feta, sla en tortillachips over schaaltjes en zet alles op tafel.
Tip: verdeel de tortilla chips als laatste over je de rest van de ingrediënten zodat ze knapperig blijven.
Notities
Bron: AH Box