Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 Vacherin Mont d’Or kaasje met het houten doosje er nog omheen, op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook, gepeld en in heel dunne plakjes gesneden
- 60 ml witte wijn
Extra nodig: Serveer met stokbrood
Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 200ºC.
2. Haal het plastic van het houten bakje en omwikkel het bakje met aluminiumfolie. Laat hierbij de bovenkant open.
Zet de kaas op een bakplaat bekleed met bakpapier (voor het geval er smeltende kaas overheen zou komen…)
3. Maak met een aardappelschilmesje wat inkepingen aan de bovenkant van de kaas. Schuif de plakjes knoflook in de inkepingen en schenk er voorzichtig de witte wijn op zonder dat het langs het bakje loopt.
4. Bak zeker 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
5. Serveer met stokbrood of bijvoorbeeld gekookte krieltjes.
Notities
Tip: lekker met Champagne (!) of een volle Chardonnay.